Karlı günlerin vazgeçilmezi salep genç yaşlı herkesin tutkusudur. Faydaları saymakla bitmeyen salep, orkide çiçeklerinin köklerinden elde edilen toz, sütle birlikte kazalarda kaynatılır. Ardından daha dumanı tüterken tarçınla servis edilir.Soğuk kış günlerinde çarşı pazarı saran tarçın kokusu, insanı bir yudum samimiyete davet eder.


Daha lezzetli bir salep için...
Damla sakızı koyulduğunda nefis bir koku veren salep, tarçınla zencefil eklenildiğinde çok lezzetli bir hale geliyor. Toz salep aktarlarda bulunabiliyor. Orkide köklerinin toz haline getirilmesinden oluşan saf salepin kilosu ise 200 lira. Salep, evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Bunun için 1 litre süte bir tatlı kaşığı salep yeterli. Ancak dibinin tutmaması ve topaklanmaması için devamlı karıştırmak gerekiyor.

Bronşit gibi ya da mide hazımsızlıkları gibi rahatsızlıklarda salep iyi gelen bir içecektir.İştah açar ve zihni güçlendirir. Çünkü karbonhidrat yapısıyla enerji veren bir içecektir.Kabızlığı önler ve bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur.Vücut sıcaklığını artırır.Zihni güçlendirir.

Editör: Haber Merkezi