Vücudunuzda toksinler biriktiğinde bedeniniz belli başlı sinyaller vermeye başlar. Özellikle yaz döneminin gelmesiyle sıcak hava vücudunuzdaki toksinleri atmanıza engel olabilir. Bu durumun sonucunda vücudunuzda, akne problemleri, cildinizde meydana gelen sorunlar, şişkinlik sorunu, karın ağrısı ve ödem gibi çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir.Bu rahatsızlıkları kırmızı lahana suyu ile kısa sürede giderebilirsiniz.

Ayrıca, kırmızı lahana suyunun bu etkilerinin dışında vücudumuza çeşitli olumlu etkileri bulunmakta… 

Bağışıklığı güçlendirir

Kırmızı lâhana, C vitamini ve K vitamini ile diğer gerekli vitamin ve mineralleri içerir. Kırmızı lahana’daki C vitamini, hasar görmeden hücreleri korurken vücudun iltihaplanmasını engelleyen  güçlü antioksidanlar içerir. C vitamini işgal altındaki bakteri ve enfeksiyonlarla mücadele etmek için vücudunuza güç ve destek sağlar

Sağlıklı bir sindirim sistemine yardımcı olur
 
Kırmızı lahana içerisinde bol lif içerir. Bu lifler kabızlığı önlemeye ve sindirim sisteminizin iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.  Kırmızı lahana suyu ile iltihabik bağırsak ve kabızlık sorunlarının önüne geçmiş olursunuz.

Ölümcül hastalıklarla mücadele eder 

Kırmızı lahana'daki antioksidanlar, Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı gibi kronik bozukluklara neden olabilecek hastalıklara karşı  DNA hasarını önlemeye veya tersine çevirmeye yardımcı olabilir.

Yapılan araştırmalar sonucunda,  diğer yenilebilir bitkilerle karşılaştırıldığında, kırmızı lahana’nın kolon kanseri hücrelerindeki endojen DNA hasarını azalttığı ortaya çıkmıştır. Uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucunda kırmızı lahana suyunun ölümcül hastalıklara karşı savaşan bir gıda olduğuna karar verdiler. Ve kanserle en iyi savaşan gıda olduğunu ortaya çıkardılar. 

Ödemi ve şişkinliği giderir  

Kırmızı lahana suyu doğal antioksidanlar içerir. Bu nedenle vücudunuzda biriken ödemi ve şişkinliği büyük ölçüde gidermeye yardımcı olur.

Editör: Haber Merkezi