Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, ilçedeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencilerine işitme tarama testi uygulaması devam ediyor.

Yazıdere ve Kabaağaç İlkokulunda işitme tarama testi uygulanmasını başlatan Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli personeller işitme zorluğu çeken öğrencileri tespit edilerek, tedavi sürecinin başlatıldığını belirttiler.

Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından yapılan açıklamada, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen işitme testi uygulamasının ilçedeki tüm oklulardaki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yapılan uygulamamanın devam ettiğini kaydettiler.

Yeni doğan bebeklerde yapılan işitme tarama testi uygulamasının ilkokul çağına gelen çocuklarda uygulanacağını belirten yetkililer “Afşin genelindeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencilerini işitme tarama testlerine tabi tutacağız. Çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Çünkü işitme kaybının çocukların gelişiminde ve okul başarısında çok önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Öğrencilerin bir işitme problemi varsa bunun erken dönemde teşhis edilmesi ve önlem alınması, öğrencilerimiz geleceğe daha iyi hazırlanmasında çok önemli bir rol üstlenecektir.” açıklamasında bulundular.

İşitme tarama testinde 1 öğrencide problem gördüklerini ifade eden yetkililer, öğrencileri hastaneye yönlendiklerine değindiler.

Editör: Haber Merkezi