Malatya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ambulans helikopterinin sorumluk bölgesinde bulunan Afşin’de, 112 Acil Hava Ambulansı deneme uçuşu gerçekleştirdi.
Afşin Devlet Hastanesi 112 Acil servis önünde yapılması planlanan 112 Hava Ambulansının iniş pisti için çalışmalarını hızlandırdı. Önümüzdeki günlerde pistin tamamlanarak kullanıma hazırlanacağını ifade eden yetkililer, pist çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, Malatya bölgesi 112 ambulans komitesinde görevli Pilot Albay Mehmet Büyüktuncel tarafından Ambulans helikopter kullanımı ile ilgili tüm hekimlere eğitim semineri verildi.

Malatya 112 Komuta Merkezi tarafından görevlendirilen ambulans helikopterinin sorumluluk sahasında ise Kahramanmaraş’ın Afşin, Nurhak, Ekinözü ve Elbistan ilçeleri, Malatya,  Elazığ ve Adıyaman’ın bütün ilçeleri, Tunceli’nin Pülümür hariç tüm ilçeleri,  Erzincan’ın Kemah, Kemaliye, İliç ve Refahiye ilçeleri, ile Bingöl’ün merkez ve Genç ilçesi yer alıyor. Helikopterin bu saha dışındaki görevlendirilmesi ise Ankara Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans Operasyon Merkezi tarafından yapılıyor.
Editör: Haber Merkezi