Eczanelerden satın alabileceğiniz ağrı kesiciler yerine doğal alternatifleri tercih ederek de ağrılardan kurtulabilirsiniz.

Zencefil (eklem ağrıları için)

Uzmanlar, kas, şişme, eklem, tutukluluk gibi ağrı sorunu olanların beslenmelerine zencefil eklemeyi öneriyor. 2 ay boyunca günde 1 çay kaşığı kurutulmuş zencefil ya da 2 çay kaşığı doğranmış taze zencefilin yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz. 

Sarımsak (kulak enfeksiyonu için)

Sarımsak ağrılı kulak enfeksiyonu için birebir. Beş gün süresince ılık sarımsak yağını günde iki kez ağrıyan kulağınıza damlatın. Böylece kulak iltihabınız kısa sürede iyileşecektir.

Karanfil (diş ağrısı için)

2 saat boyunca kuru karanfil çiğnerseniz diş ağrılarınızın azalmasına yardımcı olursunuz. Karanfilin içeriğinde bulunan eugenol güçlü bir antibiyotiktir. 

Kiraz (baş ağrısı için)

En az 20 adet kiraz tüketirseniz eklem ve baş ağrısı sorununuz çözülecektir. Uzmanlar kirazın aspirinden daha etkili olduğunu söylüyor.

Domates suyu (bacak krampları için)

Potasyum kafeinli içecekler, idrar, ter ile atılır. Eksikliği halinde bacak krampları ortaya çıkar. Domates suyunu 10 gün boyunca ufak çay bardağı ile içerseniz bu sorununuz çözülecektir.

Editör: Haber Merkezi