Et yemekleri birçok kişinin sevdiği ve her fırsatta tükettiği bir yemek çeşididir. Özellikle kurban bayramında birçok kişinin eli et kokar. Birçok kişi et kokusunun elden bir türlü geçmemesinden şikayet eder. Yıkayarak bir türlü geçmeyen et kokusunu geçirmek için bazı yöntemler uygulayabilir ve elden giderebilirsiniz.

1. Sirke

Sirke bilindiği üzere birçok leke ve eşya  temizleme işleminde sıkça kullanılır. Ele sinen et kokusunu çıkarmada da sirkeden faydalanırız. Sirkenin asitli yapısı sayesinde ele sinen et kokusu kolaylıkla çıkar. Sirke ile et kokusundan kurtulmak için avucunuza bir miktar sirke dökün. Elinize döktüğünüz sirke ile avucunuzu 3-4 dakika ovalayın. Ellerinizi yeterince ovaladıktan sonra elinizi yıkayın. Böylece elinize sinen et kokusunu geçirmiş olacaksınız.

2. Motorin

Eldeki et kokusundan kurtulmak için mazotu bir bez ile nemlendirip ellerinizle ovalayınız. Daha sonra elinize bir miktar toprak alıp ovalama işlemine devam ediniz. Bu işlem sonrasında ellerinizi sabun ile durulayınız. Böylece ellerinizdeki et kokusundan geçirmiş olacaksınız.

3. Çay

Her gün içtiğinizin çay elinizdeki et kokusunu çıkarmada size yardımcı olabilir. Demlediğiniz çaydan bir miktar elinize dökünüz ve birkaç dakika elinizi ovalayın. Bu işlemi yaparken çayın sıcaklığına dikkat edin ve elinizi yakmamaya çalışın. Ellerinizi ovalama işlemi bittikten sonra sabun ile yıkayın. Böylece elinizdeki et kokusunu geçirmiş olacaksınız.

4. Karbonat

Karbonat ile elinizdeki et kokusundan kurtulmak için 4 yemek kaşığı karbonata 4 yemek kaşığı su ilave edin. Karışımı hazırladıktan sonra ellerinizi yaklaşık 3 dakika karışımın içinde bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra ellerinizi yıkayın ve et kokusunu böylece geçirin.

5. Diş macunu

Her gün diş sağlığınız için kullandığınız diş macununu elinizdeki et kokusunu çıkarmak için kullanabilirsiniz. Bir miktar diş macununu elinize sıkın. Ellerinizi bu şekilde 5 dakika kadar ovalayın. Ellerinizi iyice ovaladıktan sonra yıkayın. Böylece et kokusunu geçirmiş olacaksınız.

6. Limon veya Limon suyu

Limon parçasını veya limon suyunu elinizdeki et kokusunu çıkarmak için kullanabilirsiniz. Elinize birkaç damla limon sıkın ve 2-3 dakika boyunca ovalayın. Bu işlemi limon parçası ile de yapabilirsiniz. Ovalama işlemi bittikten sonra sabun ile ellerinizi yıkayın. Böylece elinizdeki et kokusunu geçirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi