İnsan vücuduna en büyük acılardan birini veren cilt yanığında, hafif ve ağıra doğru giden dereceleriyle hasar müktarı belirlenir. Yüzeysel olan 1.derece yanıklar evde uygulanabilecek alternatif yöntemlerle ve zamana bağlı olarak kendiliğinden iyileşme sağlar. Ancak ileri boyutlara varan 3 ve 4.derece yanıkların  tedavisi ancak uzmanlar aracılığı ile yapılabilir. Peki, cilt yanığı belirtileri nelerdir? Cilt yanığında uygulanabilecek tedavi yöntemlerinden haylı ilginç olanı poşet çayla tedavi nasıl yapılır?

Cil yanığı nedir? Cilt yanıklarında derece nasıl olur?

Cilt yanığı insanın derisinin radyasyon, ısı, elektrik, kimyasal maddeler ve benzeri nedenlerle sıcaklığın artarak derinin bozulduğu yaralanma olayıdır. Sadece yüzeysel deriyi etkileyen yanıklar, birinci derece denir yanıklar olarak adlandırılmaktadır. Derinin altındaki canlı deriye de nüfuz eden herhangi bir yanık ikinci derece yanık olarak adlandırılmaktadır. Üçüncü derece yanık ise ölü ve canlı deri ile beraber et dokusunun da yandığı cilt yanığı türüdür. Dördüncü dereceden yanıklarda ise bölgenin kemiğe kadar tamamı ile yandığı cilt yanığı türüdür. 

cilt yanıkları nasıl geçer

Cilt yanığı belirtileri nelerdir?

Ciltte kızarıklık

Hafif şiddetteki ağrı

Nemlilik

Şişme

Kararma halindeki ciddi yanıklar

Kaşıntı

Cilt yanığı nasıl tedavi edilir?

Cilt yanıklarının olası nedenleri arasında yangın, sıcak sıvılar, buhar, kimyasal maddeler, sürtünme, herhangi bir sıcak nesne, elektrik, güneş ışığı, radyasyon sayılabilir. Derece derece olan cilt yanıklarında ileri boyutlarda cerrahi müdahaleye başvurmanın gerekli olduğu gibi yüzeysel yani deri üzerinde oluşan yanıklara ise, bazı kolay acil müdahaleler yapılabilir. Bilinen ve en çok başvurulan tedavi yöntemleri arasında; soğuk su, bal, aleo vera, rendelenmiş elma ve patates sayılabilir. Ama bunlardan çok daha farklı ve kolay bir yöntem vardır ki, oldukça da etkilidir. İşte, siyah poşet çayla tedavi...

cilt yanıklarına poşet çay

Cilt yanıklarına poşet çayla tedavi nasıl yapılır?

Herhangi bir nedenle cildinizde meydana gelen ve yüzeysel olan yanığı poşet çay yöntemiyle tedavi edebilirsiniz. Siyah çayın içerisinde yer alan tannik maddesinin asitli yanıkları iyileştirmede oldukça etkili olduğu söylenmektedir.

Soğuk suya 2 3 sallama çay poşeti konur. Bu çay pamuk yardımı ile yanmış cilt üzerine hafifçe masaj yaparak uygulanır.

Editör: Haber Merkezi