Çay tartışmasız en çok tükettiğimiz içeceklerden bir tanesi. Ancak çayda her zaman kuru kuru gitmiyor değil mi? sizde aynı şekilde düşünüyorsanız çayın yanına şip şak hazırlayabileceğiniz nefis un kurabiyesi tarifimizi denemeye ne dersiniz?

Pratik un kurabiyesi tarifi
 
Pratik un kurabiyesi malzemeleri:
 
-1 buçuk kahve fincanı pudra şekeri 
-2 adet yumurtanın sarısı
-1 paket kabartma tozu
-Yarım çay bardağı ermiş margarin
-1 su bardağı elenmiş un

 Pratik un kurabiyesi yapılışı:
 
Bir kabın içerisine 2 yumurta sarısını koyun. Üzerine 1 buçuk kahve fincanı pudra şekeri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bir paket kabartma tozunu ekleyin. Ardından bir su bardağı eklenmiş un ve eritilmiş margarini de ekleyerek yoğurma işlemine geçebilirsiniz.
 
Hamur kıvamına gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 150 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirebilirsiniz.  Arzuya göre pudra şekeri ilave edip servis edebilirsiniz.

Tarçınlı çay kurabiyesi tarifi
 
Tarçınlı çay kurabiyesi malzemeleri:
 
-125 gr margarin
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı toz şeker
-Yarım su bardağı fındık 
-Aldığı kadar un
 
Üzeri için;
 

-Tarçın ve toz şeker

Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisine 125 gr margarini ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı şekeri ve yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra yarım su bardağı dövülmüş fındık ekleyin. Ardından azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra dileğiniz şekli verip 170 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi