Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, yeni yapılacak 150 yataklı hastanenin, Afşin'in ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Afşin Devlet Hastanesi binasının sağlık hizmeti verilmesinde yetersizlik gösterdiğinden dolayı, Afşin'e yeni bir hastane binası yapılması için girişimlerinin olduğunu ve olumlu sonuçlandığını belirten Başhekim Çelik, "Halkımızın, idaremizin ve yerel siyasetçilerimizin ortak görüşü ile tebliğimizi Sağlık Bakanlığına resmi olarak ilettik. 2014 ile 2016 yılı arasındaki çalışmalar neticesinde, Afşin’imize yeni bir hastane planlandı. Bu yeni hastane 30 bin  metrelik kapalı alana sahip olup, 150 yataklı ve tüm hizmet birimlerini kapsamaktadır. Bu yatırımın 2017 yılında başlaması ve 2019 yılında bitirilmesi planlanmaktadır. Bu hali 14 Ocak 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır. " dedi.

Çelik açıklamasına şöyle devam etti:

" Yeni hastanenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’, Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’a, Kahramanmaraş Milletvekillerimize,  AK Parti Milletvekilimiz Dr. Mehmet İlker Çitil’e, Sağlık Bakanlığı Bürokratlarından THKH Başkanı ve hemşehrimiz Prof. Dr. Alper Cihan’a, THKH Başkan Yardımcısı ve hemşehrimiz Dr. Mehmet Tahiroğlu’na, SB. Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı ve hemşehrimiz Dr. İsmail Kaya’ya, Kahramanmaraş KHB Genel sekreterimiz Opr. Dr. Semih Yancar’a, Afşin İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e AK Parti eski İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca 2015 yılından itibaren, bu yatırımın Afşin’imize kazandırılmasında, Afşin halkı adına takibini yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Dr. Mehmet İlker Çitil Beyefendiye, Afşin Devlet Hastanesi personellerine Afşinli hemşehrilerimiz adına teşekkür ederim. Bu yatırımın Afşin ilçemize hayırlı olmasını dilerim."

Editör: Haber Merkezi