Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Bahaneleri kaldırın her zaman yürüyün " temalı sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Daire Başkanı Mutlu Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Müdür Yardımcısı Dr. Harun Çetin Bulaşıcı Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Tahsin Gökdal, Müdürlük personelleri ve üniversiteli  gençlerin katılımı ile kar yürüyüşü yapıldı.

Sağlıklı bir hayat için düzenli olarak spor yapmak gerektiğini ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şubesi obezite diyabet ve metabolik hastalıklar birimimizce "Bahaneleri kaldırın her zaman yürüyün " temalı sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. Günlük hayatımızda sağlıklı bir hayat için düzenli olarak spor yapmak gerektiğini biliyoruz fakat spor yapmamak için türlü bahanelerin arkasına sığınıyoruz. Oysaki hedefi çok yüksek bir yere koymadan, hayatımızda gerçekleştireceğimiz küçük değişikliklerle de büyük farklar oluşturulabiliriz. Kişinin hayatına ne ölçüde hareket katacağınıza kendisinin karar vermesi gerekiyor. Hareketin sağlığa faydasını, hiçbir diyetten veya ilaçtan elde etmek mümkün değil. Herkesin yaşına, sağlık durumuna ve kondisyonuna uygun bir hareket tarzı belirlemenin mümkün olduğunu unutmayın. Yürümek; hayatınıza hareket ve spor katmanın en pratik yolu. Yürüyüşte toplumun farkındalığını artırmak birincil hedefimiz oldu. Her zaman adım atın hayatınıza hareket katın"

Yedikuyular'da düzenlenen etkinlik sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat için soğuk sandviç, çorba, meyve ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi