Mikrodalga şüphesiz mutfaktaki işimizi kolaylaştırıyor. Ancak pratik olmasının yanı sıra kullanım kurallarına uymadığınızda patlama, yangın riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bütün yumurta

Mikrodalgada yumurta pişirebilirsiniz ancak yumurtayı asla kabuklarıyla mikrodalgaya koymamalısınız. Yumurta çok hızlı ısınacağı ve içindeki buhar yeterince hızlı dışarı çıkamayacağı için yumurta patlayabilir.

Üzüm

Tek bir üzümü bile mikrodalgaya koyduğunuzda o küçük cisime giden enerji ve elektrik miktarı fazla gelecektir. Bu durum patlamayla sonuçlanabilir ve hatta yapılan araştırmaya göre fırına zarar verebilecek büyüklükte bir patlamayla.

Bütün patates

Patatesi mikrodalgaya koymadan önce kabuklarını soymazsanız patlayabilir. Yumurta da olduğu gibi buharın dışarı çıkması gerekiyor. Kabuklarını soymakla uğraşmak istemiyrosanız üzerine bıçakla birkaç çizik atabilirsiniz.

Kese kağıdı

Yapılan araştırmalara göre fırında veya mikrodalgada kese kağıdıyla yiyecek ısıttığınızda, kağıdın içindeki mürekkep veya geri dönüştürülen maddelerden çıkan toksinler yiyeceğinize geçer. Ayrıca yangın riski var.

Mikrodalgaya uygun olmayan plastik saklama kapları

Bazı saklama kapları mikrodalgaya uygun olarak üretilir. Ancak sıradan bir plastik kabı mikrodalgayı koyduğunuzda plastikteki kimyasallar yemeğe sızar.

Metalik süslemeli tabak ve bardaklar

Mikrodalgaya metal koymamamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Böyle bir hata patlamayla veya yangınla sonuçlanabilir. Bu durum küçük de olsa üzerinde metal detaylar olan tabaklar ve bardaklar için de geçerli.

Editör: Haber Merkezi