ulaşık makinesinde kablosu olanlar hariç bütün mutfak eşyaları yıkanabilir kanısındayız.  Ancak bu düşünce kesinlikle yanlıştır.

Makinede yıkanmaması gereken eşyaları henüz bilmiyorsanız sizin için araştırdığımız, makineye asla atılmaması gereken eşyalar listesine göz atabilirsiniz.

Tahta mutfak gereçleri
 
Tahta kaşıklar veya tahta kesme tahtası bütün deterjanları içine çeker.  Diğer bulaşıkları temizlemediği gibi yemeğin içine sokacağınız kaşıkla yemeğinizi adeta deterjana bulamış olursunuz. 

 Kesme tahtalar ve tahta bütün malzemeler için aynı durum geçerli. Bu nedenle tahta mutfak malzemelerinizi kesinlikle makinenize atmanızı önermiyoruz.

Dökme tencere ve tavalar 

Bakıldığında oldukça sağlam gibi görünse de sıcak su bu tencere ve tavaların en önemli düşmanıdır. Bu tür tencere ve tavalarınızı ılık suyla yıkadıktan sonra kurulayıp kaldırmanızı öneriyoruz.

Plastik mutfak eşyaları 

Piyasada satılan çoğu plastik mutfak eşyası sıcak su ile temas ettiğinde içindeki petrokimyasal maddeler artarak sağlığımızda oldukça kötü etkiler yaratır.  Bu petrokimyasal maddeler makinenin içinde ayrışarak diğer tabak çanaklara da yapışırlar.

 Sağlığımıza oldukça zararlı olan bu alışkanlığınızdan kesinlikle vazgeçmenizi öneriyoruz. Plastik mutfak gereçlerini mümkün olduğunca elde yıkamalısınız.

Bakır ve alüminyum mutfak eşyaları
 
Alüminyum ve bakır mutfak gereçleri bulaşık makinesine atıldığında kararma yapar. Kalaylama yapılmadan kesinlikle kalaylanmadan eski haline getirilemez.

Bu nedenle bu tür mutfak gereçlerini makineye atarken bir kez daha düşünmelisiniz.

Editör: Haber Merkezi