ZEYTİN YAĞI

Sağlıklı besinler listesinde ilk sıralarda yer alan zeytin yağının aslında saf yanı sızma hali faydalıdır. Ancak oldukça pahalı olduğundan marketlerde satılan zeytinyağınları saf değildir. Bu yüzden anlatılan zeytinyağı faydaları marketlerde satılanlardan sağlanmaz. 

TAM TAHILLI EKMEK

Diyet yapmak ve şekersiz besin tüketmek isteyenler için ideal besin listelerinde yer alan tam tahıllı ekmek yapılırken bazı hatalar yapılır. Ekmek hazırlanırken unun acısı artırılmak için kavrulur. Bu sırada da aşırı acı olduğundna bazı yerler şeker ekler. Ekmek sağlıksız hale gelebilir. 

TON BALIĞI

Yapılan araştırmalarda ton balığının zararları tespit edildi. Özellikle bilim insanları hamile ve gelişim çağındaki çocukların tüketilmesi tavsiye edilmez. Çünkü ton balığı hazırlanıp muhafaza edildiği sırada metal ve cıva seviyesi artar. Bu da balığı zararlı hale getirir.

SOMON BALIĞI

Omega-3 yağ asitleri bakımından en faydalı besin somon balığıdır. Ancak somon tüketimini artırmak için bazı yerlerde çiftlikleri kuruldu. Farklı yem çeşitleriyle geliştirilen somonlar satışa sunulur. Bu yüzden somon balığı alınan yerlere dikkat edilmeli.

GAZLI İÇEÇEK

Gazlı içecekler sindirim sorunlarına neden olur. Bazı kimseler ise bu gazlı içeçeklerin şekersizlerini satın alır. Ancak tadı bozulmaması diye farklı maddeler eklenir. Bu da sağlıklı sanılan şekersiz gazlı içeçeklerin insan sağlığına özellikle kemiklerin gelişimini engeller.

SÜT

Çok fazla süt tüketmek o kadar faydalı değildir. Çünkü aşırı kalsiyum alan vücutta zehirlenme yaşanır. Kalsiyum ve D vitamini emilimi doğru sağlanmadığından farklı sağlık sorunları da yaşanır. 

MEYVE SULARI 

Sağlıklı besinler listesinde smoothieler yer alır. Meyve sularından elde edilen bu içeçek diyet yapanlar için vazgeçilmezdir. Ancak bazı kimseler evde hazırlamadıkları için dışarıdan satın alır. Dışarı da ise bu hazırlanan smoothielerin içeriklerinde uzun süreli tüketmek için bazı maddeler konulur. Bu da besinleri sağlıksız hale getirir. 

GRANOLA

Kurutulmuş tahıllar ve meyvelerle hazırlanan bu besine şeker eklenir. Ancak granola diyet besini olarak satılır. Bu yüzden uzmanlar bu besinlerin evde hazırlanmasını tavsiye eder. 

Editör: Haber Merkezi