Japonya’da ortaya çıkan ve yaklaşık 30 yıllık bir geçmişi olan, ağrı tedavisinde kullanılan elastik materyaller ağrı bantları gerçekten etkili mi?

 Amerika ve Avrupa’da uzun süredir kullanılmasına rağmen ülkemizde son 10 sene içerisinde çok daha fazla rağbet görmeye başlayan ağrı bantlarıyla ilgili Fizyoterapist ve Osteopath Erkan Özyılmaz açıklamalarda bulundu.

Özyılmaz, yapılan bilimsel çalışmaların, konusunda uzman fizyoterapistler tarafından spor yaralanmalarında kullanılan bu bantları nsedanter hastaların ağrılarında da mükemmel sonuçlar verdiğini belirtti.

Piyasada çok fazla bant çeşidi olduğunu belirten Özyılmaz, bantların kalitesi ile birlikte uygulayan kişinin de bantların uygulanışı konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olması gerektiğini de vurguladı.

Fizyoterapist ve Osteopath Erkan Özyılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Kineziolojik ağrı bantları bel –boyun fıtığı , osteoartrit (kireçlenme), spor yaralanmaları , lenf ödem vb bir çok problemde etkin sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Ağrı bantları, deri altında bulunan sinir, damar paketi gibi yapıların üzerindeki basıncı kaldırarak dokuların beslenmelerine yardımcı olmaktadır. Eğitim almamış kişiler tarafından yapılan bilinçsiz uygulamalar bu etkilerin oluşmamasına neden olmakla birlikte cilt üzerinde hasara sebebiyet verebilmektedir. Fizyoterapistlerin tedavilerine destek olması amacıyla kullandığı bu bantlama teknikleri, özel klinikler, FTR merkezleri ve hastanelerde kullanmak yerinde olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi