Kokudan kurtulmanın en pratik yollarından biri sütten geçer. Soğan veya sarımsak yedikten sonra dişleri ve dili fırçalayıp süt ile ağzı çalkalayıp sütü içmek kokuyu giderecektir.

Karbonatlı Çözüm 

Bir tatlı kaşığı karbonatı bir çay bardağı suda eritip bu su ile ağzı çalkalayarak suyu içmek kokunun kaybolmasına yarayacaktır. Ayrıca karanfil çiğnemek, bir tutam maydanoz yemek, taze sıkılmış yarım limonun suyu içmek veya naneli sakız çiğnemek kokuyu önlemeye yarayacaktır.

Bu arada soğan ve sarımsak yedikten sonra naneli çay içmek ya da taze nane yemek, patates püresi, mantar ve havuç yemek de ağızdaki kötü kokuların giderilmesinde etkilidir.

İşte Ağızdaki Soğan Kokusunu Gidermek Alternatif İçin 3 Yöntem

1.Yeşil Çay

Yeşil çay soğan kokusundan kurtulmada son derece etkilidir. Yeşil çay polifenoller ve soğandaki kükürtsü bileşenleri yok edebilen güçlü antioksidanlar bakımından zengindir. Bu da, soğan kokusunu azaltır.

-Bir barda sıcak suya bir çay kaşığı yeşil çay yaprağı katın.
-Üstünü kapatın ve beş dakika demleyin.
-Süzün ve biraz bal ekleyin.
-Soğan kokusunun sertliğine bağlı olarak bu çayı günde birkaç kez için.
-Bir bardak sert, sütsüz kahve de deneyebilirsiniz.

2. Limon

Limonun ekşi tadı ağzınızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir. Ek olarak, limon kötü nefese sebep olan bakteriyi öldüren anti bakteriyel özelliklere sahiptir.

Bir yemek kaşığı limon suyunu bir bardak suya ekleyin ve güzelce karıştırın.

Bu solüsyonu koku tamamen gidene kadar günde iki yada üç kez ağzınızı baştan sona çalkalamak için kullanın.

Soğan kokusunu yok etmek için bir yada iki bardak taze limonata da içebilirsiniz. Ev yapımı limonata daha etkilidir.

Diğer bir seçenek olarak, soğan kokusundan kurtulmak için küçük bir limonu emebilir yada biraz limon kabuğu çiğneyebilirsiniz.

3. Kakule

Kakulenin güçlü aroması soğan kokusunu hızlı bir şekilde keser. Kakule soğan kokusunu kamufle edecek ve nefesinizi tazeleyecektir.

Bol soğanlı bir yemeğin tadını çıkardıktan sonra biraz kakule çiğneyin.
Bir iki bardak kakule çayı da içebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi