Kahramanmaraş’ta özel bir hastane görev yapan Afşinli hemşehrimiz Ali Erdal Karakaya,  organları ters tarafta ve yemek borusu kapalı olan Suriyeli bebeğe, yeni yemek borusu yapılarak yaşama tutunması sağlandı.

Çiftin bir süre sonra dünyaya gelen ve Muhammet el Bab ismini verdiği bebekleri, yutkunma sorunu ve boğulma nöbetleri yaşayınca kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. 
Burada tedavi altına alınan bebeğin iç organlarının ters tarafta ve yemek borusunun kapalı olduğu, alt kısmının soluk borusuna açıldığı belirlendi.Çocuk cerrahisi uzmanı Ali Erdal Karakaya'nın, anestezi ve yenidoğan ekibiyle gerçekleştirdiği operasyonda, bebeğe kendi organlarından yeni yemek borusu yapıldı. 
Dr. Karakaya, yaptığı açıklamada, bebeğin doğumdan hemen sonra ağızda tükürük birikmesi, yutamama ve boğulma nöbetleri ile getirildiğini söyledi.
Hastayı incelediklerinde bütün organlarının ters yerleştiğini ve yemek borusunun kapalı olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Karakaya, şunları anlattı:
"Organların ters yerleşmesi tıp literatürüne göre ortalama 10-20 bin doğumda bir görülüyor. Yemek borusunun kapalı olması ise 5 bin doğumda bir görülüyor ancak her ikisinin beraber olması ise çok çok nadir bir durum. Organları ters yerleştiği için ameliyatı da normal olmuyor. Ayrıca yemek borusu soluk borusuna kaçırıyordu. Onu kapatıp yeni bir yemek borusu yaparak bebeğimizi yaşama tutundurduk." dedi.

Daha sonra bebeğin hastanenin yenidoğan ünitesinde güzel bir bakımla iyileşerek yutmaya başladığını ifade eden Karakaya, "Ağızdan beslenmeye başlayan bebeği şifa ile taburcu ettik. Çocuğun hayata bağlanmasından mutluyuz. Hastanemiz anestezi ve yenidoğan bölümü ekibimize teşekkür ediyorum." dedi. 
Baba Bekri el Bab da oğlunun durumunun iyi olduğunu belirterek, Türkiye'ye teşekkür etti. 
Anne Şumey el Yusef ise ilk çocuğunun Türkiye’de dünyaya geldiğini ifade ederek, "Çok şükür şimdi sağlıklı, çok mutluyum. Yavrumu sağlıklı bir şekilde bana verdiler. Doktorlara çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi