Afşin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Sağlıklı Anne Yürüyüşü düzenlendi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Halil Kalkan, toplumda, obezite ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Afşin Kapalı Spor Salonundaki etkinlikte konuşan Afşin TSM Başkanı Dr. Halil Kalkan, “ Obezitenin pek çok nedeni vardır. Bunlar arasında en önemli nedenlerden birisi hareketsiz yaşamdır” dedi.

Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve sporun önemine değinen Kalkan, “Afşin TSM olarak ilçemizdeki okullarımıza  ve öğrencilere  ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik. Sağlık Bakanlığının obezite ile mücadele kapsamında ilçemizde sağlıklı anne yürüyüşünü gerçekleştirdik. Havanın yağmurlu olmasından dolayı etkinliğimizi kapalı spor salonunda, anneler ve öğrencilerimizle eksersiz yaparak gerçekleştirdik. Fiziksel aktivitenin artırılması kapsamında toplumumuzun en önemli bireyi annelerimizi baz alarak çalışma yapıyoruz. Eğer anneler sağlıklı olursa ailenin diğer birimleri de sağlıklı olur. Etkinliğimize çok güzel bir katılım oldu. Katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Afşin’de obezite ile mücadele etkinliklerimiz yıl boyunca düzenlen etkinliklerle devam edecek.” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi