Afşin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda 8-14 yaş arası çocuklara yönelik olarak böbrek sağlığı taraması başlatıldı.

Böbrek hastalıklarına dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacı ile Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Birimi tarafından destek verilen çalışma Mustafa Kemal İlkokulunda başladı. Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Birimi, 8-14 yaş arası çocuklara öğrencileri muayene ederek, tansiyonlarını ölçtü ve böbrek taramasından geçirdi.

Erken tanının çok önemli olduğuna değinen Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Bekir Eken,  uygulamada öğrenciler böbrek rahatsızlığı olup olmadığı belirlenmeye çalışıldığını ve yapılan tetkikler sonucunda herhangi bir bulguya rastlanan öğrencilerin ailelerine bilgi verilerek, hastaneye yönlendirildiğini söyledi.

Çocuk çağında yapılacak basit tetkikler ile ileride yaşanabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçilebileceğini ifade eden Dr. Eken, “Afşin Toplum Sağlığı Merkezi olarak Böbrek Taraması için Mustafa Kemal Ortaokuluna geldik. Öğrencilerimize tansiyon ölçümü ve böbrek sağlığıyla ilgili fiziksel kontrollerimizi yaptık. Gerek gördüklerimizi uzman doktorlarımıza sevk ediyoruz.  Okullarımızda yapmış olduğumuz böbrek sağlığı taraması ile öğrencilerimizde böbrek hastalığı varsa önceden tespiti sağlanıyor. Sağlıkta, erken tanı çok önemlidir. Bir hastalık ne kadar erken teşhis edilirsi tedavisi de o kadar kolay olmaktadır. Bu şekilde yeni nesillerimizin daha sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmesini amaçlıyoruz. Amacımız ilçemizde bulunan 8-14 yaş arası tüm çocuklara ulaşmak ve bu sağlık taramasından geçirmek." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi