Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Yüksekokulu, 2017-2018 akademik yılında ‘Hemşirelik Bölümü’ne ilk kez öğrenci kabul ederek eğitim-öğretime başladı.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemine ‘Hemşirelik Bölümü’ne 60 öğrenci kabul eden Afşin Sağlık Yüksekokulu ilk öğrencileriyle ders başı yaptı.

Afşin Sağlık Yüksekokulu tarafından, Yükseköğretim Genel Kurulu’na 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımı için yapılan başvuru neticesinde hemşirelik bölümüne 60 öğrenci alınması uygun görüldü.

60 öğrencisiyle faaliyete geçecek Sağlık Yüksek Okulu’nun, günlük yaşam içinde insanı ve insan sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişme ve değişmelere duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedef alarak Afşin’de sağlık alanında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Hemşirelik Bölümünde, öğrencilere teorik ders ve uygulamaları ile hemşirelik mesleğinin temel bilimlerinin aktarılacak. Hemşirelik Bölümü’nden 4 yılın sonunda mezun olanlar sağlık ocakları, özel sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, okul, işyeri, yaşlı bakımı veren kurumlarda ve evde bakım hizmetlerinde çalışabilecek.

Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kireçci, “ Afşin Sağlık Yüksekokulu olarak Yüksek Öğretim Kurumuna 2017-2018 eğitim- öğretim yılında hemşirelik bölümüne 60 kişilik kontenjan başvurusunda bulunduk. Tercih döneminde 60, 2 kişi de okul birincisi kontenjanı ile 62 kişi okulumuza kayıt yaptı. Sağlık Yüksekokulu olarak Afşin’de hizmet etmeye başladık.” dedi.

- KSÜ Yeni Açılan 11 bölümde ilk kez öğrenci aldı

KSÜ, Afşin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ile birlikte 2017-2018 akademik yılında yeni açılan 11 bölüme ilk kez öğrenci aldı. Yeni dönemde Eğitim Fakültesi bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümleri öğrenci kabul etti. Türkoğlu’nda eğitim verecek olan İlahiyat Fakültemizin İlahiyat (Arapça) Bölümü de ilk kez öğrencilerini kabul etti.

Ayrıca Orman Fakültesinde Orman Endüstrisi Mühendisliği, Ziraat Fakültesinde Biyosistem Mühendisliği, Göksun Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi, Pazarcık Meslek Yüksekokulu Adalet, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümleri de2017-2018 akademik yılında ilk kez öğrenci kabul etti.

Editör: Haber Merkezi