Sağlık Bakanlığı, 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası'nda,  Afşin Devlet Hastanesi için 7 uzman hekim kadrosu daha açtı.

Afşin Devlet Hastanesinde eksikliği hissedilen kadroların yer aldığı kurada uzman tabiplerin tercihleri alınacak.

 21 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurasında, Afşin Devlet Hastanesin için ; Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji ve son olarak Tıbbi Mikrobiyoloji olmak üzere 7 branşta, uzman doktorlar tercihte bulunabilecek.

 Sağlık Bakanlığı ilan yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2016 tarihinde çekilecek kura için yapılan ilanda, şu cümlelere yer verildi:

"Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama, yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır."

Editör: Haber Merkezi