Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 Hastane Randevu Merkezini kullanan vatandaşların artık hastanelerde sıra beklemeden muayene olabileceğini belirtti.

MHRS’nin Hastanelerde oluşan fazla kalabalığı azaltmak amacıyla uygulanan bir sistem olduğunu belirten Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, MHRS’nin daha etkin kullanılması için vatandaşlara çağrı yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS)’nde vatandaşların internet üzerinden ya da 182 Alo Randevu üzerinden telefon ile randevu alabildiğine değinen Çelik, “ MHRS ( Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşın hastanelere daha kolay randevu almasını amaçlayan uygulamaya dökülmüş bir projedir. MHRS sayesinde randevunuzu dilerseniz telefon ile dilerseniz internet üzerinden alabilirsiniz. İnternet üzerinden bu işlemi başaramayanlar için 182 Alo Randevu hattından gerekli yönlendirmelerle Afşin Devlet Hastanemizde istenilen güne, saate ve hekime göre tercih yaparak randevu alınabilmektir.”dedi.

MHRS’nin vatandaşların zaman kaybını önlediğini belirten Başhekim Çelik; “Sistem hem vatandaşlarımıza hem de hastanemize kolaylık sağlıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın internet üzerinden ya da telefonla randevu sistemini kullanmalarını önemsiyoruz. Afşin’de sistemi kullanan vatandaşlarımızın sayısının artmasını istiyoruz”

Editör: Haber Merkezi