Afşin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na (KKKA) karşı bilinçlendirdi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla hizmet veren ve ülke genelinde dağıtımı yapılan gezici sağlıklı yaşam aracında, Afşin'deki vatandaşlara, KKKA hastalığı hakkında bilgi verildi.

Atatürk Caddesi'nde, Ulu Camii yanında sağlıklı yaşam stant açan Afşin TSM yetkilileri, vatandaşlara, kene ısırmalarının hafife alınmaması ve tedbirin elden bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

KKKA hastalığının hayvanlarda belirtisiz seyrederken insanlarda öldürücü olabildiğini söyleyen tıbbi teknolog İsmail Kızılay, hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri giden vatandaşların mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermelerini gerektiğini söyledi.

Riskli alanlardan dönüldükten sonra vücutta kene kontrolü yapılması gerektiğini hatırlatan Kızılay, şunları kaydetti: 

"Kene kontrolünde özellikle vücudumuzun, diz arkası, koltuk altı, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıkların kontrol edilmesi gerekir. Eğer bir kene vücudumuza tutunmuşsa, çıplak elle dokunmadan, en yakın sağlık kuruluşuna gidin. KKKA hastalığının belirtileri, halsizlik, iştahsızlık, ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishaldir. Kene tutunması sonrasında bu belirtilerin herhangi birini görenler, zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelidir."

Editör: Haber Merkezi