Afşin'de "Sağlıklı Yaşam ve Obeziteyle Mücadele" yürüyüşü düzenlendi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında düzenlenen yürüyüş, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi önünden başladı ve Afşin Rabia Parkı önünde son buldu.

İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Celal Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, amaçlarının obeziteyle mücadele etmek olduğunu söyledi.

Etkinlikte konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Afşin Toplum Sağlığı Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu hareketli yaşam etkinliğinden bir araya geldik. Sağlıklı yaşam için spor ve yürüyüş çok önemli bir faktör. Vatandaşlarımız sağlıkları için spor yapmaya ve yürüyüş yapmaya çalışmaları için dikkat etmeleri gerekiyor. Obezite ile mücadele için halkımızla yürüyüş yapıyoruz." diye konuştu.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, amaçlarının obeziteyle mücadele etmek olduğunu söyledi.

Bugün burada hareketli yaşamı desteklemek için toplanmış bulunuyoruz diyen Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Yener," Çok güzel bir katılım olmuş, Afşin bu konuda bize çok güzel destek veriyor.Kahramanmaraş Halk Sağlığı müdürlüğü olarak, Koruyucu Sağlık Hizmetleri çerçevesinde yürütülen bu faaliyetler her hafta bir ilçede devam etmekte.Buradaki  amaç halkımıza günlük yaşantı içerisinde olsun, diğer alanlarda olsun, hareketli yaşamayı hedeflemek.İstatistiklere göre ölüm sebeplerinin en başında gelen 'obez ve kalp damar hastalıkları' ve 'kanser'  hareketli yaşam bu manada bu hastalıkların olmasını engelleme bağımında en önemli faaliyet.Bu yüzden  Halk Sağlığı Birliği olarak arkadaşlar güzel bir etkinlik düzenlemişler birazdan yürüyeceğiz bunu bir farkındalık oluşsun  diye yapacağız , bunu inşallah halkımız görecek bir farkındalık oluşacak katılan, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi