Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Bir Kan Bir Fidan Projesi" kapsamında Afşin'de toplanan 226 kan bağışına karşılık 226 fidan toprakla buluştu.

Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında 2014 yılında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen “Bir Kan, Bir Fidan” projesi ile kan bağışları fidana dönüşmeye fidanlar ise toprakla buluşmaya devam ediyor. Her kan bağışçısı için bir fidanın dikildiği büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Türk Kızılayı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılından itibaren gönüllü kan bağışçıları adına fidan dikerek, Türkiye'nin dört bir yanında hatıra ormanı oluşmasını sağlıyor.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi'nin gezici kan bağış tırı “Bir kan bir fidan” ve "İnsana hayat doğaya fidan" sloganıyla yola çıkarak, Afşin'de vatandaşlardan 226 ünite kan bağışı topladı.

Afşinli vatandaşlar Afşin Belediyesi ve Ziraat Bankası arasında stant açan Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Tırına gelerek kan bağışında bulundu.

3 gün boyunca duyarlı vatandaşların kan bağışını kabul eden Kızılay, ilk gün 73 ünite, ikinci gün 83 ünite, üçüncü gün 70 ünite olmak üzere toplamda 226 ünite kan bağışı topladı.

İnsana hayat doğaya fidan" sloganıyla yola devam ettiklerini söyleyen Kızılay Kan Alma Birimi çalışanları, Türk Kızılay’ı ile Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan proje ile bağışlanan her ünite kan ile bir fidan dikilerek ağaçlandırmaya katkı sağlanmış olunuyor. Daha çok insana can olabilmek için kan bağışlarını beklediklerini ifade ettiler.

"Bir Kan Bir Fidan Projesi"nin başarıyla devam ettiğini söyleyen yetkililer, ülkenin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için büyük gayret gösteren Türk Kızılayının, kan bağışında bulunanlar adına da önemli bir projeye imza attığını belirterek, "Kan bağışlayanlar, hem şifa bekleyen hastalara umut oluyor hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunuyor. Gönüllüler adına, her kan bağışından sonra bir fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu başarının ana aktörü kan bağışçılarıdır. Onlar sayesinde milyonlarca hasta şifa buldu ve bulmaya da devam ediyor. Türkiye'nin her bölgesinde bu fidanlar ağaca dönüşecek ve kan bağışçılarımızın birer dikili ağacı olacak. Gönüllü kan bağışları ile hem hayat kurtaran hem de dikilen fidanlarla orman alanlarının genişlemesine katkıda bulunan bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Fidanların, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülkenin birçok noktasında oluşturulan ağaçlandırma alanlarında dikildiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi