AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan Başkent Gündemi programına konuk oldu. Ünal, 17 Aralık operasyonunun ardından yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi.
17 Aralık’ta yapılan operasyonun üslubunu eleştiren Ünal, “Dağınık bir yatak, dağınık bir yatağın üzerine serilmiş paralar ve dağınık bir yatağın üzerine konulmuş bir para sayma makinesi. Para sayma makinesi kimin? Polis diyor ki ben getirdim. Bunun resmini çekiyorsun ve bunu kamuoyuna servis ediyorsun. 17 Aralık operasyonunda kamuoyuna servis edilen fotoğraflarla bir medya manipülasyonu ve algı operasyonu yapıldı” dedi.
17 Aralık’ın ardından yapılacağını iddia edilen ikinci operasyonu da Başbakan’a yönelik siyasi bir operasyon olarak nitelendiren Ünal, “Bir vakıf üzerinden Sayın Başbakan’ın evladının ilişkisini kurmaya çalışmak ve bunun üzerinden Sayın Başbakan’a ulaşmaya çalışmak, bütün bunları yaparken de hoyratça yapıyor olmak, tam da bunu siyasete yapılmış bir operasyon haline getiriyor” dedi.
Söz konusu ikinci dalga operasyon iddiasının ekonomiye yönelik bir amacı olduğunu da belirten Ünal, “Cumhuriyet Başsavcısının el koyduğu ikinci dalgada çok ciddi bir ekonomik operasyonun izleri vardı. Üçüncü köprü, havaalanı, Kanal İstanbul buraların müteahhitlerine dönük bir operasyon söz konusuydu” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi