MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na Kahramanmaraş’taki Barajları Sordu

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Afşin’de 112 bin 720 dönüm tarım arazisini suya kavuşturacak Karakuz Barajı’nın temelinin ne zaman atılacağını sordu.

Seçim çevresi olan Kahramanmaraş ile alakalı TBMM Genel Kurulunda söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan, Göksun Adatepe Barajı, Afşin Karakuz Barajı ve Elbistan Kavaktepe Barajı hakkında bilgi istedi.

50 yıl önce projesi hazırlanan ve yapıldığında 112 bin 720 dönüm tarım arazisinin sulaması ön görülen Karakuz Barajı, Altunelma, Arıtaş, Çobanbeyli, Kötüre, Berçenek, Ördek, Alimpınar ve Çomudüz Mahallelerini suya kavuşturacak. Aynı zamanda bölgede yapılması planlanan Afşin- Elbistan C Termik Santrali’ne su verecek olan Karakuz Barajı hakkında bilgi isteyen Tor, sözlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Bölge halkı için önem arz eden 50 yıl önce yapılan ve geniş çorak topraklara hayat verecek Afşin Karakuz Barajı’nın temelini 2016 yılı içerisinde atmayı düşünüyor musunuz?”

Adetepe Barajı’nın sulama kanallarının ne zaman tamamlanacağını da soran Tor, “Göksun’da, temeli 1995 yılında atılan Adatepe Barajı’nın sadece gövde kısmı 20 yılda tamamlandı. Tarım arazilerini suya kavuşturmak üzere yapılan Adatepe Barajı’nın sulama kanalı inşasına henüz başlanamadı. Bölge çiftçisinin yıllardır beklediği cazibeli su ne zaman tarlalarına ulaşacak. Kanal çalışmalarına başlamama sebepleri nedir? Ne zaman başlanacak? Ayrıca Elbistan’da Söğütlü Çayı üzerinde yapılması planlanan üç barajdan biri olan Kavaktepe Barajı ile ilgili son durum nedir?” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi