Milliyetçi Hareket Partisi Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ülkenin bekası için Cumhur İttifakını destekleyeceklerini söyledi.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazır olduklarını söyleyen MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, "Türkiye'nin bekası açısından Cumhur İttifakının korunması gerekiyor. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin dediği gibi Milliyetçi Hareket Partisi pazarlık yapmaz, yapmamıştır. Liderimiz Bahçeli'nin önderliğinde Cumhur İttifakı'na sahip çıkacağız." dedi.

- "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir an evvel devreye girmeli"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir an evvel devreye girmesi gerektiğini belirten MHP İlçe Başkanı Koç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinde fitne üreten, dedikodu imal eden, kriz ve kaos çıkaran yerli ve yabancı mihrakların faaliyetleri artmıştır. Bölgesel risk ve tehlikeler çoğalmıştır. Gittikçe zorlaşan kaotik ve karmaşık bir yapı ortaya çıkmıştır. Emperyalistler, Suriye odaklı 3. dünya savaşı senaryosunu sınırlarımızın dibinde yazmaya başlamışlardır. Terör saldırıları kesintisiz, aman vermeksizin sürmektedir. Te­rö­rist­ler­le mü­ca­de­le et­ti­ği­miz, Meh­met­çik­le­ri­mi­zin vatan sa­vun­ma­sın­da canla başla ça­lış­tı­ğı bir dö­nem­de, par­ti­le­ri­mi­zin el ele ver­me­si­ni çok önem­li gö­rü­yo­rum. Cum­hur İtti­fa­kı’nın ül­ke­miz için­de ya­rat­tı­ğı he­ye­ca­na baktı­ğı­mız­da da doğru bir adım ol­du­ğu­nu gö­re­bi­li­yo­ruz. MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, yaklaşık 20 yıldır milli çizgiden bir milim sapılacak olduğunu görse hemen duruşunu sergilemiş devletinin ve milletinin yanında olduğunu cümle âleme ilan etmiştir. Hiçbir siyasi parti kaygı, iç hesaplaşma düşünmeksizin her zaman önce devletim ve milletim demiştir. Birçok şeyi elinin tersiyle itmiştir. MHP olarak bizlerde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin önderliğinde Cumhur İttifakı'na sahip çıkacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi Afşin İlçe Başkanlığı olarak erken seçime hazırız. Şehrimizde iddialıyız. İnanç ve heyecanla milletimizle buluşacak, bu seçimi Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ve Genel Merkezimizin işaret ettiği şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Parti politikalarımıza ve ilkelerimize bağlı kalacağız. Üç hilali hak ettiği yere yükseltmek için varımızla yoğumuzla çalışacağız. İnşallah Afşinli hemşerilerimiz bu seçimi demokratik olgunluk içerisinde gerçekleştirecek, ihanete göz açtırmayacak, iradesini cumhurun yükseltilmesi istikametinde ortaya koyacaktır. 24 Haziran Pazar günü cumhurun dirilişine, Türkiye Cumhuriyetinin şahlanışına sahne olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi