MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın yeni bir havalimanına ihtiyacı olduğunu belirterek, Kahramanmaraş’ta havalimanı olmasına rağmen, çok sayıda yetersizlik nedeniyle yolcuların büyük bir bölümünün Adana, Gaziantep ve Adıyaman gibi komşu illerin havalimanlarını kullanmak zorunda kaldığını vurguladı.
Sanayi, ticaret, turizm ve lojistik hizmetleri konusunda sürekli olarak gelişme gösteren Kahramanmaraş’ın, uçak biletleri fiyatı konusunda da diğer pek çok illere göre şanssız durumda olduğuna işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, çok yüksek fiyatlarla satılan uçak biletlerine vatandaşların ulaşmakta zorlandığını bildirdi.
Bu nedenle, insanların Kahramanmaraş’a gelirken veya giderken uçakla yolculuk yapmaktan neredeyse mahrum kaldıklarını da ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kahramanmaraş’ı büyükşehir yapmak tek başına yetmez. Bu konuda gereği yapılmalıdır. Kahramanmaraş isim üzerinde bir büyükşehir olmasın. İlk olarak büyükşehire yakışır yeni bir havalimanı yapılsın. Yolları yapılsın. Okulları yapılsın. Hastaneleri yapılsın. Sulama kanalları ve barajları yapılsın. Devam eden yarım yatırımları tamamlansın. Kahramanmaraş’a yeni teşvikler verilsin ve yeni yatırımlar yapılsın”
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ta havalimanı konusunda yaşanan sıkıntıların Kahramanmaraş sanayisi ve turizmini de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, “Kahramanmaraş’ta pek çok kesim tarafından üzerinde uzlaşma sağlanan Gaziantep ve Kahramanmaraş’a aynı mesafede bulunan Tarsus-Adana-Gaziantep oto yolu güzergahında bulunan Narlı Beldesi Karabıyıklı Köyü yakınlarında yeni bir havalimanı yapılması uygun olacaktır” dedi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, havalimanı terminalinin mevcut haliyle Kahramanmaraş’ın ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olduğunu da sözlerine ekledi.   
Editör: Haber Merkezi