AK Parti'de 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday belirleme süreci bu hafta sonu başlıyor. Başbakan Erdoğan il başkanlarına önemli uyarılarda bulundu.
 
AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda aday belirleme sürecine ilişkin takvimi açıklayan Başbakan Erdoğan, kurmaylarına aba altından sopa gösterdi.
 
"Basit kulislerle, lobilerle aday belirleme gayretlerine müsaade etmeyin" uyarısında bulunan Erdoğan, "Partimizin oylarını aşağıya çekecek isimlerle karşımıza gelirseniz, kusura bakayın biz de ona göre değerlendirme yaparız" diye uyarıda bulundu.
 
İLK TEMAYÜL YOKLAMASI BU HAFTA SONU
 
Erdoğan il başkanlarına yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Aday belirleme sürecimiz de devam ediyor. Bu hafta sonu 16 büyükşehirimiz ve ilçelerinde temayül yoklamalarını yapacağız. Ardından 9 Kasım’da yeni 14 büyükşehir ve ilçelerinde temayülleri tamamlayacağız. 16-17 Kasım’da da son temayül yoklaması yapılacak. Bazı yerlerde eğer karara varamıyorsak buralarda da kamuoyu araştırması yapmak suretiyle elimizdeki değerlendirme puanlarını artıracağız. Meselemiz birilerine makam kazandırmak değil. Şehirlerimize hizmetkar seçebilmektir. Bu dava şahsi bir dava değildir. Basit kulislerle, lobilerle aday belirleme gayretine değerli arkadaşlarımı bu oyunlara müsaade etmemelisiniz. Herkes gerçekten samimi olarak ehliyet ve liyakat sahibi kimse, halkımızla bütünleşme noktasında kim bizim için temsile layıksa bize bu isimleri gönderin. Partimizin oylarını aşağıya çekecek isimlerle gelirseniz kusura bakmayın biz de ona göre değerlendirme yaparız."
 
Editör: Haber Merkezi