Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi ve beraberindeki partililerle birlikte MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ve Cumhur İttifakı kapsamında adaylıktan çekilen Hikmet Böke'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

MHP Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'de yerel seçimlerde kazananın kardeşlik, beraberlik ve cumhur ittifakı olacağını söyledi.

Cumhur İttifakı kapsamında seçim çalışmalarını yürüteceklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Güven, "Türkiye son 3 yılda çok sıkıntılı ve zor bir süreci geride bıraktı. Bu süre içerisinde milli ve manevi olarak birbirine yakınlık duyan unsurlar bir araya geldi. Ortaya cumhur ittifakı çıktı. En son gerçekleştirdiğimiz genel seçimleri cumhur ittifakı çatısı altında gerçekleştirdik. Önümüzde yerel seçimler var ve cumhur ittifakı kapsamında Afşin ile birlikte 9 ilçede Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkartmama kararı verildi. Sona eren adaylık sürecinde de genel merkezimiz bizlere Belediye Başkanlığı görevi için tekrar adaylık görevini tevdi etti. Adaylık sürecinde de hem MHP İlçe Başkanı Ersal Koç hem de MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Hikmet Böke ile irtibat halinde olduk. İttifak halinde verilen karara saygı duyacağımızı iki taraflı olarak iletmiştik. Büyüklerimiz buna karar verdiler.

Ülke genelinde Cumhur İttifakı olarak yüzde 52'nin altına düşmememiz gerekiyor. Biz Afşin'de üzerimize düşen görevi yapacağız ve güzel bir sonuçla ittifaka yakışan bir oy oranın yakalayacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde olacak. Seçim süreci boyunca da birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruyarak cumhur ittifakı olarak çalışacağız. Afşin'de kazanan cumhur ittifakı olacak" açıklamasında bulundu.

MHP İlçe Teşkilatına teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, " Hepimizin bildiği gibi bir cumhur ittifakı kuruldu. Cumhur ittifakının ortak adayı olarak da mevcut belediye başkanımız Mehmet Fatih Güven, tekrar aday gösterildi. Bizde Ersal başkanımızın söylediği gibi hem Ak Parti teşkilatı olarak hem de MHP teşkilatı olarak adayımızın sonuna kadar arkasındayız. Ülkücü harekete tanıyan birisiyim. İçinizden çıkan bir kardeşinizim. Ben burada bu camiaya gelince baktım tanımadığım insan yok. Hepinizi gerçekten ben kalben seviyorum. Bugüne kadar da ülkücü hareketle hep iç içe bulunmaya çalıştım. Biz hep MHP’nin içerisinde bulunurken şunu gördük, ülkücü hareketi biz bir okul olarak, bir dershane olarak gördük. Oradan çıktık ve farklı yerlerde görev yapıyoruz şuanda. Her zaman sizlerin desteğini arkamızda gördük. Bundan sonra da göreceğimize inanıyorum. MHP’li kardeşlerimize ve ülkücü kardeşlerimize desteklerinden dolayı bu sıcak karşılamalarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Güven, AK Parti ve MHP'nin Ortak Adayı

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ve AK Parti teşkilat mensuplarına nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Ersal Koç ise, "Teşkilatım ve kendi adıma hoş geldiniz diyorum. Biliyorsunuz bir süreci geride bıraktık. Bu süreçte Cumhur İttifakı kapsamında Mehmet Fatih Güven Başkanımız hem MHP’nin hem AK Partinin ortak adayı olmuştur. Kendisine ve teşkilatına bu girdiği yolda başarılar diliyorum. Biz şahsımız, teşkilatımız adına Cumhur ittifakının sonuna kadar arkasındayız. Bu yolda beraber yürüyeceğiz, 31 Mart yerel seçimlerinde hem AK Patinin hem MHP’nin başarısını ortaya koyacağız. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey'e sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." İfadelerini kullandı.

Son olarak konuşma yapan Hikmet Böke de, cumhur ittifakı kararına saygı duyduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ve partililere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi