AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör beraberindeki AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatına nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında, İlçe Başkanı İsmail Safi ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Büyükşehir Adayı Göngör, partililerle istişare ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde nasıl bir yönetim anlayışıyla çalışacağını anlattı.



İstişareye önem verdiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak partimiz tarafından gösterildik. Adaylığımızı müteakiben şehrimize gelerek tanıtım toplantısı yaptık. Orada hemşehrilerimizle buluştuk. Akabinde de il başkanımızın da ifade ettiği gibi başta Onikişubat, Dulkadiroğlu ilçelerimizden başlamak üzere ilçelerimize nezaket ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bugünde bu vesileyle Afşin’e geldik.  Ben bu soğuk havada sıcak karşılamanız için çok teşekkür ediyorum.

Değerli hemşehrilerim, tabi ki Kahramanmaraş 2014 yılı itibariyle büyükşehir statüsüne geçti. 5 yıllık süre içerisinde büyükşehir yönetimiyle yönetildi. Ben hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve bundan önce görev yapmış başkanlarımıza sadece Kahramanmaraş merkezde değil Kahramanmaraş ilimizin bütün ilçelerinde görev yapmış hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çünkü bugün biz bu şehirdeki iyi şeylerden konuşabiliyorsak bu hemşehrilerimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucu bunu konuşuyor oluyoruz. Herkesin eksiği gediği olabilir, herkes kendi imkânları ölçüsünde bilgi ve becerileriyle bu şehre bir şeyler kattığına inanıyorum. Ve ilk önce de şehrimizde görev yapmış belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi ziyaret ettik. Onlarla da zaman zaman istişare edeceğimi ifade etmiştim. Sadece onlarla değil, her bir belediye hizmeti için o mahallenin, o ilçenin, o semtin, paydaşlarıyla, aktörleriyle istişareye önem vereceğim. Eğer Afşin’le ilgili bir hizmet yapacaksak buradaki her bir kurumun görüşünü fikrini alacağız." dedi.

Kahramanmaraş merkez ve tüm ilçelerin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini ifade eden Güngör, " Bir diğer husus büyükşehir belediye kanunu bildiğiniz gibi benim mutfağında çalıştığım ve katkı sağladığım bir kanun. 5 yıllık bir süreç içerisinde büyükşehir belediye yönetiminin eksikliklerini, toparlayan, hünerler hazırlayan bir kardeşinizim. Dolayısıyla büyükşehir yönetimin eksiklerini biliyorum. Bir ilçemizin sorunu ilçe belediyemizin, Büyükşehir'in sorunu diye ayırmayacağız. Eğer o ilçede bir sorun varsa özellikle belediyecilik konusunda bir ilçede sorun varsa bu bizim sorunumuz olacak. Ayrıca diğer sorunlar varsa belediyecilik dışında yine hakeza kendi sorunumuz olarak göreceğiz. Burada belediye başkanlarımız, kaymakamlıklarımız, valiliklerimiz ve diğer kuruluşlarımızla beraber milletvekillerimizle bunları ilgili makamlara taşıyıp bunların takipçisi olacağız. Biz yönetim anlayışımız, beşeri sermayeyi en üst noktada tutacağız. Burada büyükşehir belediyemizin veya ilçe belediyelerimizin vazifesini en üst düzeyde olmasını arzu ediyoruz. Çünkü işi biz insanlarla yapacağız. Ziyaret sebeplerimiz alanı tanıma ve sorunları alma olarak değerlendirebiliriz. Tabi ki 31 Martta yapılacak olan seçime kısa bir zaman var. Partimizin resmi seçim programı 19 Şubatta başlayacak. Yıllara göre bir eylem planı çıkaracağız. Diyeceğiz ki, Afşin’in sorunları şu, biz Afşin için 1. yılda bunu, 2. yılda, 5. yılda bunu yapacağız, diyeceğiz. Şimdi bir aday adaylığı süreci var. İl başkanımızda ifade etti, tabi ki talep etmek, daha iyi hizmet yapacağını söylemek güzel şey. Aday adaylarımızın çokluğu, partimiz ve demokrasimiz adına bir zenginlik. Fakat sizden istirhamım kişilik haklarına saldıran veya somut olarak bilmediğiniz, görmediğiniz hususlarda onların hukukunu zedeleyecek işler içerisine lütfen girmeyin." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'de Afşin'de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "31 Mart seçimlerine sayılı günler kala yılın bu son günlerinde Afşin’deyiz. Sizlerle birlikte hasbihal edeceğiz, kucaklaşacağız ve tanışacağız. Hava her ne kadar soğukta olsa Afşin’in bu güzel insanları içimizi ısıtıyor.  Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızla tüm teşkilatlarımızda sadece yönetimde yer alan kardeşlerimizle bir toplantı yapıyoruz. Aday adaylarımızla toplantı yapıyoruz, şehrimizdeki önde gelen sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Esas alan çalışmamızdan yani hemşehrilerimizle kucaklaşmadan önce teşkilatlarımızla kucaklaşıyoruz. Bugün ki geliş amacımız teşkilatımızla tanışmak. Tabi önemli olan birlik ve beraberlik bunu her ortamda vurguluyoruz. Afşin’de bu birlik ve beraberliğin yüksek olması gereken bir ilçemiz. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde geçen döneme göre oy farkı var. Bunun sebeplerini de biliyoruz. Ama artık o sayfa geride kaldı, yeni bir sayfa açıyoruz. Bu açtığımız sayfada da birinci önceliğimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımız. İkincisi de Afşin İlçe Belediye Başkanlığımız. Aday adaylarımız var, mevcut belediye başkanımız var. Her ne olursa olsun,  Mart'a kadar bir defa mevcut başkanımız Mehmet Fatih Güven bizim İlçe Belediye Başkanımız. Yaptıkları, yapamadıkları, yapacakları nelerse hiç kimseye onun hakkında konuşma fırsatı vermeyeceğiz. Başka bir arkadaşımız olursa eminim ki Fatih Güven Başkanımızda en güzel şekilde kardeşimizle beraber yol yürüyecekler, kapı kapı dolaşacaklar. Üzerimize düşen vazife bu. Türkiye’nin geldiği süreç ortada, Haziran seçimlerinin durumu ortada. Ve bu durumda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elini rahatlatmak teşkilatlarımıza ve bizlere düşüyor. Allah yolumuzu açık etsin, Afşinli kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin en güzel desteği sağlayacağından şüphemiz yok. Ama bu süreçte birbirimizi yıpratmayalım sonuçta bu süreç geçtiğinde yine birbirimizle kucaklaşacağız." açıklamasında bulundu.

Afşin'e nezaket ziyaretinde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve beraberindeki heyete teşekkür eden AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Bugün burada çok kıymetli Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör, vatandaşlarımızla tanışmak için geldi. Teşkilatımızda ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları olarak birlikteyiz. Ben Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör’e tekrar hayırlı olsun diyorum, çıkmış olduğu bu yolda muvaffakiyetler diliyorum. Kendisini Afşin’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı olarak da her zaman yanında, emrinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İl başkanımıza ve yönetim kurulumuza tekrar hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgiler diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici Afşin için belediye başkanı aday adaylığını açıklayan isimlerle kısa bir görüşme yaptı.

Güngör ve beraberindeki heyet parti ziyaretinin ardından, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi