AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, AK Parti'nin gücünü milletten alarak 16 yıldır yaptığı devrimlerle her geçen yıl daha da kuvvetlenerek yoluna devam ettiğini belirtti.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkkahraman, mesajda, Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti'nin, Türk siyasi hayatının dönüm noktası olduğunu belirtti.

AK Parti'nin Türk milletinin bütün değerlerini içerisinde barındıran ve halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gören bir anlayışla kurulduğunu kaydeden Türkkahraman, “Bu milletin evlatlarının oluşturduğu erdemliler hareketi 14 Ağustos 2001’de AK Parti olarak karanlığa kapalı, aydınlığa açık sloganı ile tarih sahnesine çıkmıştır. Türkiye yeni 2 binli yılara girerken siyasi, ekonomik ve sosyal krizle karşı karşıyaydı. Koalisyon hükümetleri işlevini yitirmiş, siyasi partiler kimin kaç bakanlık alacağının hesabını yapar haldeydi. Ekonomik kriz ülkeyi derinden etkilemişti. Hastaneler yıllar sonrasına randevu veriyor, maaş kuyrukları uzadıkça uzuyordu. Ülke öylesine büyük bir kaos ve karanlık içindeydi. İnsanların geleceğe dair umutları da yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutmuştu. Aziz milletimizin yetiştirdiği evlatları bu zor zamanlarda çıkagelmiştir. AK Parti, kuruluşundan 15 ay sonra, 3 Kasım 2002 genel seçimleri ile birlikte milletin emanetini kuşandı. Böylece Türkiye’de AK yıllar başladı. Milletin ilkelerini kendine ilke edinen, dik duruşunu temsiliyet haline getiren AK Parti değişim, reform ve demokrasinin öncüsü oldu. Her alanda kalkınma ve ilerleme hedefimiz doğrultusunda yollar, köprüler, havalimanları, fabrikalar, okullar, hastaneler, tüneller inşa edildi. Hizmetler, daha büyük hizmetlere kapı açtı; milletimiz AK Parti’nin siyasete getirdiği dinamizmi çok sevdi, bizi bağrına bastı. AK Parti, her seferinde yeniden doğarak ve yenilenerek girdiği 5 genel, 3 yerel seçim, 3 referandum ve bir de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. Bir başka deyişle 16 yıldır girdiği tüm seçimlerde milletinin teveccühüne mazhar oldu. Bu süreçte AK Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimize umut ışığı oldu. Bugün, dünyanın her yerinde Recep Tayyip Erdoğan haksızlığa uğrayanların, ezilenlerin, dini, dili, ırkı yüzünden ötekileştirilenlerin gür sesi oldu. Kuruluşunun 16. Yıl dönümünü kutladığımız partimiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da mazlumların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecek. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda her alanda yeni atılımlar, reformlar gerçekleştirecektir. Milletimizin güvenine layık olmak için çalışacak, çalışacak ve çok daha fazla çalışacağız. Durmayacağız, yola devam edeceğiz!” açıklamasında bulundu.

Türkkahraman, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ak davaya kuruluşundan bugüne hizmet veren, emeği geçen tüm dava arkadaşlarımı kutluyor, ahrete göçen herkese Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, AK davamızın neferi olmaktan gurur ve onur duyduğumuzu belirtiyor, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması yolunda durmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.  Partimiz için gecesini gündüzüne katan, acı ve tatlı günlerinde hep yanımızda yer almış vatandaşlarımıza, dava arkadaşlarımıza ve şu anda hayatta olmayan teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunarım.”

Editör: Haber Merkezi