Bakan Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında, birilerinin öz yönetimcilik oynadığını belirterek buna asla izin verilmeyeceğini kaydetti. 
Birilerinin ülkenin taşına toprağına dair hayaller kurduğunu ifade eden Bakan Ünal, "Mağdura, mazluma, kimsesize, garibe, gurebaya bu topraklar, her zaman kucak açtı. Bu topraklar merhametin kalbi oldu ama birileri bu topraklara göz diktiğinde, bu topraklarda yaşayan o merhametli adamlar bir anda bu ülkenin bir taşına, bir toprağına zarar getirmek isteyenlerin, bu ülkenin bağımsızlığına halal getirmek isteyenlerin karşısında dağ oldu duvar oldu. Şimdi birileri hayaller kuruyor bu ülkenin taşına toprağına dair. Bu ülkenin birliğine dair birileri öz yönetim hayalleri kuruyor. Bunlar bilmiyorlar Maraş neden kahraman, Antep neden gazi, Urfa neden şanlı bunlar bilmiyorlar çünkü bunların hafızası yok. Bunlar zannediyorlar ki 2 tane hendek kazarsak masum 3 çocuğu 15-16 yaşında birkaç genci kandırıp o gençlere taş attırır ellerine silah verirsek bu ülkeyi böleriz zannediyorlar" dedi

"BUNLARIN BEYNİ BETONLAŞMIŞ"
PKK'lıların 40 yıldan beri dağda beyinlerinin betonlaştığını ifade eden Bakan Ünal şöyle devam etti:
"Şiddetten, silahtan ve ölümden başka bir şey bilmeyen terör baronları zannediyorlar ki bu ülkeyi böleriz. Kardeşlerim bir insanın kalbi bölünür mü? Anadolu bizim kalbimizdir, kalbimiz. Biz kalbimizi hiç böldürür müyüz? 78 milyon biz, bir ve beraberiz. Biz bugün o bölgede neyin kavgasını veriyoruz? Orada yaşayan insanımızın güvende olmasının, huzurda olmasının kavgasını veriyoruz, emniyetinin kavgasını veriyoruz. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırırken 789 bin kilometrekaresiyle ayağa kaldırmak için mücadele veriyoruz. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırırken, bu coğrafyanın çocuklarını, bu ortak kaderin evlatlarını hangi ırktan, hangi etnik kimlikten, inançtan, kültürden olursa olsun, kardeş bilerek yaratılmışı yaratandan ötürü severek, coğrafya kaderdir diyerek ayağa kaldırıyoruz. Bize baskı yapmadılar mı? Bize zulüm yapmadılar mı? Devleti ele geçiren bazı odaklar bu ülkede Müslüman'a baskı yapmadı mı? Dindara baskı yapmadı mı? Bu ülkede Alevi'ye baskı yapmadılar mı? Bu ülkede devlet, bir dönem herkese baskı yaptı. Ama biz bu baskı karşısında dedik ki. Sabreden kimse, zafere ulaşan odur. Sabrettik, dedik ki bu işin hesabı sandıkta görülür dedik. Biz bu ülkede toplumsal talepleri karşılamak için sorunları çözmek için demokratik bir sistem inşa etmeliyiz dedik."

"HAK ARAYIŞI ADINA HENDEK KAZILIP MAYIN DÖŞENMEZ"
Hak arayışı adına hendek kazılıp mayın döşenmeyeceğini ifade eden Bakan Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz adaletin üzerinde her şeyin inşa olduğuna inananlarız. Biz camide olsa adaletsizlikle yapılmamasına inanan bir ümmetiz. Birileri çıkmış şimdi silahla öz yönetimcilik oynamaya kalkışıyorlar. Buna müsaade etmeyiz kardeşlerim. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir demokrasisinde hak arayışı adına hendek kazılıp mayın döşenmez. Yaparsan devlet gereğini yapar. Sana meclisin yolu açık mı? Açık. Her türlü hak arayışı imkanın var mı? Var. O zaman siyaset kurumu aracılığıyla sorununu çözeceksin. Ama bunlar siz zannediyor musunuz ki bir hak arayışı yüzünden bunu yapıyorlar? Hayır. Bunların Kürtlerle, bunların her hangi bir halkla alakası yok."

"TIPKI FETHULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ GİBİ"
Terör örgütü PKK'nın derdinin halk olmadığını dile getiren Ünal, "Bunların derdinin ne biliyor musunuz? Tıpkı Fethullah terör örgütü gibi az önce anlattığım, Türkiye'ye ayağa kaldırma çabamızı engellemek için kullanılan piyonlar bunların hepsi. Bunların derdi gelişen, büyüyen, kendi bağımsızlığını inşa eden, kendi bağımsız politikasını inşa eden, kendi bağımsız ekonomisini inşa eden, kendi bağımsız savunma sanayisini inşa eden, kendi sözünü kendi söyleyen, bağımsızlığını ve istiklalini namusu bilen bu milleti diz çöktürmek bunların amacı. Bu millet sadece ve sadece Allah'ın önünde rükuya eğilir, başka hiçbir yerde rükuya eğilmez kardeşlerim" diye konuştu.
Öte yandan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında partisinden istifa eden çok sayıda MHP ve Demokrat Parti üyesi AK Parti'ye katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve AK Parti milletvekilleri, partilerine katılan yeni üyelere rozet taktı. MHP ve Demokrat Parti'nin yönetiminde bulunan teşkilat üyeleri tek tek kürsüye çağırılarak rozetleri takılırken, Bakan Ünal ve beraberindeki milletvekilleri partilerine katılanlarla tokalaşarak kısa süreli sohbet etti.


Editör: Haber Merkezi