İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Martin Erdman'ı kabul etti.

Erdman, yaptığı konuşmada Türkiye ve Almanya arasında insan ticaretiyle mücadele ve yasadışı göçler mücadele konularında karşılıklı ilişkiler içinde olduklarını ifade etti.

Almanya'da yaşayan Türk halkının entegrasyonu konusunda iyi bir gelişme kat edildiği ifade eden Erdman, özellikle sanatta, sporda ve siyasette bunun açık bir şekilde gözlemlendiği belirtti.

Görüşmede DAEŞ, PKK VE PYD konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç, özellikle PYD'nin DAEŞ ile savaşıyor olmasından dolayı bu terör örgütünün özellikle de Rusya tarafından masum bir yapı olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

Erdman, Güvenç'in bu ifadelerine katıldığını, ancak barış masasında Rusya'ya da ihtiyaçları olduğunu, Rusya olmadan bu işin çözülemeyeceği görüşünü savundu.

İkili arasında daha sonra Türkiye ile AB arasında Brüksel'de gerçekleştirilen göçmen zirvesi üzerinde karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi