Afşin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti ileten Oktay, "Afşinli vatandaşlarımıza Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör ve Afşin Belediye Başkan Adayımız Mehmet Fatih Güven'i emanet ediyoruz.  Bugün ve 31 Mart’a kadar hangi sözleri vereceksek o sözlerin tamamının yerine getirilip getirilmediğini takip edeceğiz. Bunu millet adına yapacağız. Cumhurbaşkanımız adaylarını halka emanet etti. Afşinlilere de cumhurbaşkanımızın adaylarını emanet kabul ediyor musunuz?" diye konuştu.

Vatandaşların hayvancılık yapabilmek için dağlara yol talep etmesi üzerine, ilçe ile Kahramanmaraş arasında seyahat ederken 11 tünel saydığına dikkati çeken Oktay, "O tünelleri yapan yolları da yapar. İlçeler arasında, köyler arasındaki yolları gözden geçirip insanlarımızı birbirine bağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu güzel vatan toprağını, sonraki nesillere en iyi şekilde teslim etmeyi kendilerine "en mukaddes vazife" olarak kabul ettiklerini ifade eden Oktay, şöyle devam etti:

"Bunun için işimizi gönülden yapıyor, gönüller kazanıyoruz. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. 16 yıldır gündüz gece sizinle yürüyoruz. Geride bıraktığımız 16 yıllık dönemde, ekonomimiz, hızlı ve istikrarlı bir büyüme performansı ortaya koymuştur. Kişi başı milli gelirimizi 3 kat artırarak 10 bin dolarlara çıkardık. Türkiye'ye 16 yılda 1,6 trilyon lira kamu yatırımı gerçekleştirdik. Şu anda dünyanın 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi konumundayız. Satın alma gücüne göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz. 2020'de inşallah 12. sıraya yükseleceğiz. Türkiye, istikrarlı politikalarımız sayesinde 16 yılda 200 milyar doları aşan doğrudan yabancı yatırıma ev sahipliği yapmıştır. Yüksek katma değerli ve nitelikli istihdam oluşturan uzun vadeli yatırımları ülkemize çekmeye yönelik politikalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek. Devlet olarak bir taraftan kalkınma hamlemiz için gerekli yatırımları gerçekleştirip, şehirlerimizi ihya ederken, diğer taraftan da ülkemizin bekasına yönelik tehditleri kaynağında bertaraf etmeye devam ediyoruz."

"Biz yolumuza devam edeceğiz"

Türkiye'ye karşı yapılan manipülasyonların başarıya ulaşmayacağını ifade eden Oktay, "Biz Kahramanmaraşlı ile Afşinli ile yolumuza devam edeceğiz. Halkımız dik durmaya devam ettiği sürece bizler de dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. İnşallah 31 Mart akşamı bu sevdayı taçlandıracağız. Büyükşehir ve Afşin Belediye Başkan adayımızı Afşin'e emanet ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, merkezi hükümet ile belediyeler bir araya geldiğinde "yapılamaz" denilenlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Cumhur İttifakı ile ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Ünal, "O yüzden bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız. Kimsenin pireye kızıp yorgan yakmasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü yorgan hepimizin. Hep birlikte 31 Mart’ta da sandıkları patlatıp hizmet yarışına devam edeceğiz. İnşallah Afşin 31 Mart'tan sonra başka bir Afşin olacak." diye konuştu.

- "EÜAŞ İşçilerimiz Mağdur Olmayacak"

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile birlikte Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesinin 20 yıllığına Çelikler Holding'e devrolmasının ardından burada çalışan kamu işçilerin mağduriyet yaşamayacağını söyleyen Ünal, " EÜAŞ Genel Müdürümüz ile görüştük ve bin 200 kadrolu elemanımıza ne istiyorsunuz diye sorulduğunu ve taleplerini aldık dedi. Şuanda titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, hiç bir işçimizi mağdur etmeyeceğiz. Hiç kimsenin isteği ve talebi dışında bir tasarrufta bulunmayacağız dedi. İşçilerimiz rahat olsun. " açıklamasında bulundu.

Seçim bürosunun açılışına İç İşleri Komisyonu Başkanı Sayın Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılınç, Cihat Sezal, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Türk İslam Karakoç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayretin Güngör, Afşin Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Milliyetçi Hareket Partisi Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Milliyetçi Hareket Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılınç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi