Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Allah’a şükürler olsun ki; AK Parti hükümetleri icraatlarıyla 2002 öncesini bu millete unutturdu. O sistemin çöküp, düzenin işlemez hale geldiği günleri AK Parti iktidarı bitirdi” dedi.
Ünal, Teşkilat Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“2002’de Türkiye ekonomisi, siyaseti, idari mekanizmaları bitme noktasına gelmişti. Sistem derin bir kriz içindeydi. Biz eleştirilere, yol gösterici tenkitlere açık ve bunlardan pay çıkaran, yüksünmeyen bir partiyiz. Fakat bugün bazıları öyle haksız eleştirilerde bulunuyor ki bunlara ‘siz 2002 öncesi neredeydiniz? Bu ülkede ekonomi dibe vurmuş, dış borç almak için kapı kapı dolaşan iktidarlar, vesayetçi yapıların hukuk tanımaz uygulamaları, darbeler, muhtıralar milletin ensesinde patlarken siz ne yaptınız? Bu hukuksuzluklar olurken ne tepki verdiniz, ne söylediniz?’ bunlar AK Parti iktidarının oluşturduğu özgürlük ikliminde, bu normalizasyonu birçok badirelerden, milletle el ele geçen, başaran partiye yönelttiğiniz haksız, gayrı ciddi eleştirileri vesayetçi yapılara karşı yapabildiler mi? Bugün AK Parti iktidarına yönelik ağır, tutarsız, mesnet dışı eleştirileri yapabilme özgürlüğünü yine AK Parti hükümetlerinin Türkiye’de sağladığı özgürlük ortamına, normalleşmeyle mümkün olduğunu görmeliyiz.
Allah’a şükürler olsun ki; AK Parti hükümetleri icraatlarıyla 2002 öncesini bu millete unutturdu. O sistemin çöküp, düzenin işlemez hale geldiği günleri AK Parti iktidarı bitirdi. Bunları halkımız unutması bizim başarımız. Fakat bizlerin o günleri unutma lüksümüz olamaz. Türkiye’yi seven, ülkesini dünya ölçeğinde, tarihine yakışan bir yerde görmek isteyen insanlar olarak, daha fazla çalışmalı, koşturmalı milletimizle el ele verip, Türkiye’yi 2023’lere taşımalıyız.”
Ünal, ‘Yeni Anayasa Çalışmaları ve Terör İçin Çözüm Süreci’ konulu konuşmasında, özellikle yeni anayasa çalışması konusunda muhalefetin, millete verdiği sözden caymış gözükmemek için, masadan kalkan taraf olmamak için kerhen oturduğunu ama işi sürüncemede bırakarak, ilerleme sağlanmasını da engellediğini dile getirdi. 
Editör: Haber Merkezi