Saat konusu genellikle derslerde anlatıldığında çocukların kafasının karışmasına neden oluyor ve kolay öğrenilemiyor. Saat 8 mi yoksa 9 mu? Çeyrek geçe ne demekti gibi soruları çocuklarınızdan duyuyorsunuzdur.

Bizde sizlere çocuklarınızın kafasının karışıklığını gidererek onlara saati nasıl öğretmeniz gerektiğini anlatacağız.

İşte çocuklarınıza saati öğretmenin püf noktaları…

Çiçek saat yöntemi

Bu yöntem için gerekli olan malzemeler normal dairesel duvar saati ve renkli karton.

Önce kartondan çiçeğin gövde kısmını ve iki yaprağını yapın. Yaprakların uzun olanı yelkovan kısa olanda akrebi simgeleyecek. Kısa yaprağın üzerine saat uzun yaprağın üzerine dakika yazın. Böylelikle çocuğunuzun akrep ve yelkovan kavramlarını anlaması daha kolay olacak. 

Saati çiçeğin merkezi olarak düşünün. Ve her beş dk’lık kısımlara denk gelecek şekilde çiçeğin yapraklarını yarım daireler şeklinde kesip üzerlerine 00, 05, 10, 15 şeklinde dakikaları yazın. Böylece çocuklarınızın çeyrek geçe ve buçuk kavramlarını anlamaları daha rahat olacaktır. Bu şekilde çocuklarınıza eğlenceli bir şekilde saat öğrenmelerini hızlandıracaksınız.

Zaman kavramını onun anlayacağı şekilde anlatın

Zaman kavramını öğretmek için çocuklarınıza akılda kalıcı uyarıcılar yapmanız gerekir.  Örneğin “Pazartesi gezmeye gidiyoruz, salı günü sevdiğin çizgi filmin günü, çarşambaları anneanneyi ziyarete gideriz.” bilgileriyle başlayarak ilk olarak zaman kavramını öğretin. Daha sonra ayrıntılara inebilirsiniz.

Mesela “Sabahları 07.30’da uyanırız, baba 08.00’de işe gider, akşam 19.00’da akşam yemeğini yeriz, saat 22.00’de herkes uyur.” Gibi.

Editör: Haber Merkezi