ÖSYM tarafından  yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2019 (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Afşin Meslek Yüksekokulu ve Afşin Sağlık Yüksekokulu’nu kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri devam ediyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulu 2019-2020 akademik yılında Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü olmak üzere 6 bölümde yeni öğrenci kayıt işlemler yapılıyor. Afşin Meslek Yüksekokulu’nda bu dönem Bilgisayar ve Maden Bölümlerine de yeniden öğrenci alındı.

Kayıtların 23 Ağustos'ta sona ereceğini ifade eden Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, Afşin Meslek Yüksek Okulu; Bilgisayar Programcılığı Bölümüne 40 öğrenci Kontenjanı açıldı 41 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümüne 60 öğrenci Kontenjanı açıldı 23 öğrenci kayıt hakkı kazandı. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne 80 öğrenci Kontenjanı açıldı ve 81 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Kimya Teknolojisi Bölümüne 25 öğrenci kontenjanı açıldı ve 26 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Maden Teknolojisi Bölümüne 30 öğrenci kontenjanı açıldı ve 17 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümüne 30 öğrenci kontenjanı açıldı ve 31 öğrenci kayıt hakkı kazandı.

Ayrıca Afşin Sağlık Yüksek Okulu için, Hemşirelik Bölümüne 60 öğrenci kontenjanı açıldı ve 60 öğrenci kayıt hakkı kazandı." dedi.

Öğrencilerin kayıtlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıkları günler öncesinden tamamladıklarını aktaran Doç. Dr. Yeşilkaynak, " Okulumuzu tercih eden tüm öğrencilerimize şimdiden hoş geldiniz diyor eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri elektronik ortamda 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında ve normal kayıtlar ise 23.08.2019 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi