İstanbul'da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) tarafından yapılan "Yaşayan Değerlerimiz Gazilerimiz ve Gençlerimiz" projesi kapsamında Afşinli gençler Kore Savaşı, Kıbrıs Savaşı, Güneydoğu ve 15 Temmuz Gazileri ile buluştu.

Afşin Belediyesi Kültür Evi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) Başkanı Ahmet Ardıç, " Vatanımızın birlik ve beraberliğini korumak için canını hiçe sayan gazilerimiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi bir araya getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduk" dedi.

Gençlerin gazilerden alacağı çok önemli dersler olduğuna değinen AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç,"Afşin'imizde, dünya barışına katkı sunmak için Kore Savaşına katılan, yavru vatan Kıbrıs'ın kurtulması ve yunanlılara kalmaması için Kıbrıs Barış Harekatına katılan, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için terörle mücadelede gazi olan insanlarımız var. Huzurlarınızda tüm gazilerimize minnetlerimi sunuyor ve ellerinden öpüyorum. 2006 yılında kurulan AFŞİNDER olarak İstanbul'da üniversite okuyan gençlerimizle yaşayan değerlerimiz olarak bürokrasi, siyaset ve iş dünyasındaki kıymetli insanlarımızla bir araya getiriyoruz. Onlara örnek olması açısından düzenlenen toplantılar düzenliyoruz. Gazilerimizden öğreneceğimiz çok önemli derslerimiz var. Bizim için vatan müdafaası için yaralanan gazilerimiz çok değerli. Gençlerimizin de gazilerimizden öğreneceği çok şey olduğunu düşündüğümüz için "Yaşayan Değerlerimiz Gazilerimiz ve Gençlerimiz" projesini hayata geçirdik. Şehirler değerleriyle kıymetlidir.  Orada yaşayan insanların geçmişiyle kıymetlidir. Tarih ve kültür şehri olan Afşin'de 2 bin yıllık tarihiyle Kuran'ı Kerim'de ismi geçen Eshab-ı Kehf ile kıymetli. Ekonomik olarak baktığımız zaman Türkiye'nin en büyük termik santralleri sınırlarında barındırmasıyla değerli. Bu aziz vatanımız uğruna canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz ile kıymetli. Yaşayan gazilerimizin hayat hikayelerinden, yolculuklarından, o günün şartlarından alacağımız dersler var. Gazilerimizin cephede nasıl gazi olduklarını bizzat kendileri anlattı. Gençlerimiz merak ettiklerini soracak.Her gazimizin anlattıkları kayıt altına alındı ve bu kayıtlar gazilerimize, ailelerine teslim edilecek" açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından program, Yaşayan Değerlerimiz Gazilerimiz belgeseli, gazilere şeref madalyası takdimi, Türk halk müziği konseri ile devam etti.

Etkinliğe Belediye Başkanı Vekili Fatih Aksu, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Okdoğan, MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, Afşin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cuma Köse, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi