Ünal'dan, Başkan Güven'e 'Hayırlı Olsun' Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve beraberindekilerle, Afşin Belediyesine ziyarette bulunarak, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i yeniden seçilmesinden dolayı kutladı.

Ziyarette, özel bir firmanın işletme hakkını aldığı Afşin Elbistan Termik Santrali'nin filtre sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirten Ünal, " Afşin Elbistan A Termik Santralinin oluşturduğu ciddi bir çevre kirliliği ve vatandaşlarımızın haklı bir rahatsızlığı var. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da en kısa zamanda filtre sorunun çözümü ile ilgili talimatı var." dedi.

Afşin-Elbistan bölgesinin önemli bir enerji havzası olduğunu ifade eden Ünal, " Bilindiği üzere A Termik Santrali çok önceden özelleştirilmiş ve devrini alan firma şimdi işletme hakkını başka bir firmaya devretti. Cumhurbaşkanımız ve Enerji Bakanımız ile buranın durumunu konuştuk ve A Termik Santralinin biran önce filtre sistemini hayata geçirmesi gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da en kısa zamanda filtre sorunun çözümü ile ilgili talimatı var. Afşin-Elbistan bölgesi önemli bir enerji havzası ve linyit yataklarının yüzde 45'i bu bölgede." diye konuştu.

Afşin Elbistan A Termik Santralindeki filtre zorunluluğunun biran önce yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıldığını ifade eden Ünal, şunları söyledi:

" Termik santrallerle alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisine dün bir düzenleme geldi. Milletvekillerimizle birlikte konuyu yakından takip ediyoruz. Mecliste, milletvekillerimizin önergesiyle yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgili ve bazı yatırımların gecikmesi durumunda onlara ek süre tanınmasına ilişkin bir düzenleme geldi. 36 ay ek sürenin, özelleştirme ve yükümlülük ifadelerinden dolayı Afşin Elbistan A Termik Santralini de kapsayabileceği ihtimali üzerine durdular. Bunun üzerine Enerji Bakanımız ile grup başkanvekillerimizle görüştük. Bunun mümkün olmadığını ve ayrıca sekizinci maddeyle Afşin Elbistan A Termik Santralinin özelleştirilmesine ilişkin bir maddenin bulunduğu ifade edilerek Mecliste yapılan yeni düzenlemede her ihtimale karşı Afşin'de bulunan termik santral ile alakalı açıklayıcı bir madde ekleyelim dedik. Dün milletvekillerimiz ek bir önergeyle, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir'de bunun bilgisini verdi, buranın durumu netliğe kavuştu."

Ünal, "Afşin ve Elbistan bölgesinin bırakın 36 ayı, 1 gün bile bekleyecek durumumuz yok. Biz bu konuyu genel başkanlık nezdinde de gündeme getirdik. Özellikle 1997 yılında özelleştirilen ve geçtiğimiz günlerde de başka bir şirkete devredilen A Termik Santralinin filtre zorunluluğunun biran önce yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Konunun hassasiyetinin farkındayız. Burada tek bir vatandaşımızın bile çevre kirliliğinden zarar görmesine bizim rızamızın olması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Ünal'ın konuşmasının ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde 18 bin metrekare sıcak asfalt, 50 bin metrekare bordür ve parke çalışması yapıldığını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " 2019 Yerel Seçim çalışmalarının yanı sıra yeni sezona havaların elverişli hallerde olmasından dolayı çalışmalarımıza devam ederek sıcak asfalt kaplama İşlemlerini gerçekleştirdik. 31 Mart’tan bu yana ilçe merkezimiz ve kırsal mahallelerimizde  önceki dönem çalışmalarımızdan kalan bir çok mahallede kaplama çalışmalarımızı tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. İlçe genelinde Beyceğiz, Afşinbey, Efsus Turan, Alpaslan, Gaziosmanpaşa ve Kale Mahallelerimizde Parke Kaplama çalışmalarımız yapılarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunuldu." dedi.

Afşin Belediyesince 2018 yılında kurulumuna başlanan güneş enerji santrali (GES) tamamlanarak enerji üretimine geçildiğini belirten Güven, "1 megavat gücündeki santralden elde edilen enerjinin kullanım fazlası satılarak Belediyemize gelir sağlanmaya başlandı. Çalışmalar da sona gelinen Efsus Turan Mahallemizde oluşturduğumuz Bayırbucak Türkmen parkımız çocuklarımız ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca Rabia Parkımız içerisinde oluşturduğumuz ve özel çocuklarımızın güvenle eğlenebilmeleri için ‘engelsiz parkımız’ Afşin’imizin hizmetinde." diye konuştu.

Ayran Dede Parkı'nın rekreasyon çalışmalarını tamamlayarak bölge halının hizmetine sunacaklarını belirten Güven, "Afşin Belediyesi tarafından proje çalışmaları tamamlanan ve ihale aşamasında olan Tanır Mahallesi Ayran Dede şelale parkında rekreasyon çalışmaları yakında başlıyor. 24 Temmuzda ihalesi yapılarak hemen ardından çalışmalarına başlanılacak olan parkımız Tanır Mahallemizin hizmetine sunulacak" dedi.

Modern bir nikah salonu ve bölgede ilk olma özelliği taşıyan vagon müze çalışmalarının bitmek üzere olduğu bilgisini veren Güven, " Daha önceleri Belediye binamızda hizmet veren ve Afşin’imizin Uzun zamandır ihtiyaç duyduğu ve kendi imkanlarımız ile çalışmalarına başlanılan yeni evlenen çiftlerimizin evliliklerini gerçekleştirecekleri  modern, şık ve nikah salon inşaatımız  %75 seviyelerinde. Önümüzde ki haftalarda çalışmaları tamamlanacak olan binamız Afşin'imizin hizmetine sunulacak.

Rabia Parkı ve Kültür Evi bahçesi içerisinde oluşturduğumuz alanda plânlanan 2 Adet Vagon müze haline getirilerek Vagonlarımız belirlenen alanlara bırakıldı ve yakında müzelerimiz Afşin'imizin hizmetine sunulacak." açıklamasında bulundu.

Ziyarete, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, belediye meclis üyeleri ve partililer de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi