Afşin Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında 'Necip Fazıl Paneli' düzenledi.

Okulun konferans salonunda düzenlen panelde konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Duran Doğan, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında, cumhuriyet döneminden itibaren topluma yol gösteren 10 yazar üzerinden tarih, kültür ve medeniyete dikkat çekildiğini söyledi.

Anadolu Mektebinin oluşumu ve temel felsefesi hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Duran Doğan ,"Anadolu mektebi yazarları; yerli, milli, manevi ve evrensel değerlere sahip, bu değerler temelinde hayatlar süren ve bu değerleri topluma telkin eden yazarlardan seçilmiştir. Bu kapsamda, Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov,  Samiha Ayverdi, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Nurettin Topçu yazarlarımızın eserleri işlenmekte. Afşin Fen Lisemizde de Necip Fazıl Paneli'ni düzenledik." diye konuştu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ise, Anadolu Mektebi yazar okumaları ile düşünce, sanat ve kültür hayatında büyük etkileri ve katkıları olan yazarların bütün eserlerinin ve hakkında yazılanların okunması, değerlendirilmesi, yorumlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Daha sonra öğrenciler tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in hayatı, eserleri ve fikirleri farklı açıdan sunumlar yapıldı.

Panelin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, gelen misafirlere Eshab-ı Kehf  tablosu hediye etti.

Afşin Fen Lisesi Müdürü Cumali Kılınç'da gelen misafirlere okul öğrencilerinin hazırladığı 'Duvağı Açılmamış Yüreğim' isimli öykü kitabını hediye etti.

Panele, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Hasan Arslan, Bünyamin Özdemir ve  okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi