Spor Toto Sağırlar Futbol Süper Ligi'ne yükselmek için Adana'da play off oynayan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü gruptan üçüncü çıktı. İşitme engelliler futbol temsilcimiz, tekrar 1. Lig'de top koşturacak.

Sağırlar Süper Lig Play Off maçları 19 Nisan, 20 Nisan ve 21 Nisan 2019 tarihlerinde Adana'da Muharrem Gülergin Stadında yapıldı.  Afşinli temsilcilerimiz Süper Lig için, E Grubunda, Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü, Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü ve Kahramanmaraş İşitme Engelliler Spor Kulübü ile karşılaştı. Maçlardan bir galibiyet alabilen Afşinli temsilcimiz üçüncü olarak 1. Lig'de kaldı.

Süper Lig'e yükselme fırsatını iyi değerlendiremediklerini ifade eden Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, " Futbolcularımız, Adana'da oynanan Süper Lig play off maçlarında ellerinde geleni yaptılar. Birbirinden güçlü 3 takımla maç yaptık. Netice'de 1 galibiyet aldık ve 1. Lig'de kaldık. Bizimle aynı grupta olan Kahramanmaraş İşitme Engelliler Spor Kulübü sonuncu oldu ve bir alt lige düştü. Buna da ayrıca çok üzüldüğümüzü belirtmek istiyoruz.  2019-2020 futbol sezonunda takım olarak daha güçlü olacağız. Fikstürün ardından Kasım ve Aralık ayında maçlarımızı yapacağız. Bizler her zaman ilçemizi en iyi temsil etme gayreti içerisinde olduk. İnşallah yeni sezonda daha başarılı olacağız. Maçlarımız süresince bizlerden desteklerini esirgemeyen Afşin Kaymakamımız Ahmet Can Pınar'a, Afşin Belediye Başkanımı Mehmet Fatih Güven'e, Afşin İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Asef Arslan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve bütün Afşinli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. " açıklamasında bulundu.

Süper Lig'e yükselmek için ellerinde gelini yaptıklarını ifade eden Afşin İşitme Engelliler Futbol Takımının Kaptanı Bedirhan Arslan ise, "Arkadaşlarımız ile beraber her maça galibiyet almak için çıktık. Süper Lig'e çıkmayı çok istiyorduk." dedi.

E Grubunda sıralama şu şekilde oldu:

"Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü 9 puanla birinci , Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü 6 puanla ikinci, Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü 3 puanla üçüncü olurken, Kahramanmaraş İşitme Engelliler Spor Kulübü 0 puanla küme düştü."

Editör: Haber Merkezi