Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan, teslim alınmış olmasına rağmen tapuları çıkmayan Yeşilevler sakinlerinden 168 tanesi daha tapu almaya hak kazandı.

Afşin Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen tapu teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, tapularına kavuşan hak sahiplerini tebrik etti.

Yeşilevler sakinlerinin 20 yıldır tapularını beklediklerini söyleyen Güven, "İlk göreve geldiğimizde kooperatif başkanımızla bir araya gelerek Yeşilevler sakinlerinin tapu sorunu çözmek için belediye işbirliğiyle çalışma başlattık ve bunun meyvesini aldık. 168 vatandaşımız tapu almaya hak kazandı. Şimdi burada işlemlerini tamamlayan 20 vatandaşımızın özlemle bekledikleri tapularını dağıtarak, sevincine ortak olduk. İnşallah tüm hak sahibi olan vatandaşlarımıza tapularını dağıtacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah geri kalan 68 tapuların sorunun da çözmek üzereyiz. Vatandaşlarımıza tapuları hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Afşin'in sorunlarını çözmeye ve hizmete talip olduklarını vurgulayan Güven, şunları söyledi:

"Bizler Afşin'imizin sorunlarının üzerine koymaya değil, azaltmaya gayret ediyoruz. Bizim belediyemiz zamanında olmayan önemli bir tapu sorunu daha çözdük. Afşin'in sorunlarını tek tek çözerek azaltacağız. Ama kesinlikle üzerine koymayacağız. İnşallah gelecek dönem Yediler İş Merkezinin sorunlarını da çözeceğiz. Orası Afşin'e yakışır güzel bir yer olacak. Bu iş merkezinde de kamulaştırma problemleri, mülkiyet problemleri var. İnşallah ikinci dönemimizde hizmetlerimiz devam edecek."

Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Taşkale de, Afşin Belediyesiyle işbirliği içerisinde diğer konut sahiplerinin tapu sorununu çözeceklerini belirterek, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi ve MHP İlçe Başkanı Ersal Koç'un selamlama konuşmasının ardından hak sahiplerine tapuları teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi