Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Kadir I. ile avukatı katıldı.

Sanık Kadir I, savunmasında, kızının bir arkadaşı aracılığıyla maktul Tamer Çetin ile tanıştığını belirterek, durumu çok sonra öğrendiğini söyledi.

Kızının maktulle görüştüğünü kendisine gelen telefonla öğrendiğini iddia eden Kadir I, "Cep telefonu ile maktul Tamer Çetin'i arayarak kızımın kendisiyle görüşmek istemediğini anlattım. Maktul beni ikna etmeye çalıştı. Daha sonra beni, kızımla çekilmiş müstehcen fotoğraflarını sosyal medyadan yaymakla tehdit etti. Kızımın fotoğraflarını müstehcen fotoğraflara yapıştırıyordu." diye konuştu.

Çetin'i çok kez evinin etrafında gördüğünü dile getiren Kadir I, daha sonra maktulle bir lokantada karşılaştığını anlattı.

Kadir I, Çetin'i öldürmek için kastının olmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Lokantada maktul beni gördü ve içerisinde silah olduğunu düşündüğüm çantasına doğru hamle yapınca belimdeki tabancayı 2 el bacaklarına doğru ateş ettim. Daha sonra 2 el daha ateş ettim çünkü masadaki çantaya doğru hamle yapmaya çalışıyordu. Yanımda bulunan çekiçle maktule vurdum. Kesinlikle öldürmek kastım yoktu ancak kendimi korumak için onu yaralama kastıyla olmuştur. Çok pişmanım, hayatım karardı."

Z.I.: 'ARABAMI SATTIĞIM GÜN SENİN SONUN OLACAK' DEDİ

Tanık olarak dinlenen Kadir I.'nın kızı Z.I. ise arkadaşı Şefika Çetin'in, Tamer Çetin'in kuzeni olduğunu ve onun aracılığıyla tanıştığını ancak bir süre sonra görüşmek istemediğini ilettiğini söyledi. Tamer Çetin'in kendisini takıntı haline getirip tehdit etmeye başladığını ifade eden Z.I., şöyle konuştu: 

"Bana telefonda ve mesajlarında sürekli 'Senin okul hayatını bitiririm, aileni de bitiririm' şeklinde sözler söyledi. Durumu babama anlattım o da beni haklı buldu ve arkamda durdu. Maktul bu durumu görünce babama 'Madem Z.'nin akasında duruyorsun ya Z.'yi bana vereceksin ya da Z. ile birlikte sende öleceksin. Kaybedecek bir şeyim yok, senin 5 çocuğun var. Z.'yi bana gönder yoksa diğer çocuklarının da ölümünü izleyeceksin' dedi. Sonra telefon hatlarını değiştirdik ama benim fotoğraflarımı kullanarak sosyal medyada açtığı sahte hesap ile numarama ulaştı. Vurulmadan önce bana 'Arabamı sattığım gün, senin sonun olacak. Antep'ten silah alıp geliyorum sıkacağım, kurşunlar seni konuşturacak' şeklinde mesajlar yazdı."

ŞEFİKA ÇETİN: Z.'NİN TELEFONUNDA ÖLÜM MESAJLARI GÖRDÜM

Tamer Çetin'in amcasının kızı olan Şefika Çetin ise ifadesinde, "Z. bana cep telefonunu gösterdiğinde telefonda ölüm mesajları görmekteydim. Maktul benim kuzenimdir. Ben de telefon numarası olduğu için Z.'ye gönderdiği ölüm tehditlerini içerir mesajları görmüştüm. Biz maktulün ailesini aradık oğlunun normal olmadığını söyledim bir hastaneye yatırılmasını istedim. Benim babam da konuştu. Maktulün ailesinden aldığımız cevap ise 'Ölsün biz de kurtaralım' veya 'Benim oğlum ölümden korkmaz' şeklinde cevaplardı. Olayın iyi bir şekilde sonuçlanması için Kadir amca elinden geleni yapmıştır" diye konuştu.

Diğer tanıklar da dinlendikten sonra mahkeme, Kadir I.'nın tutukluluk haline karar verip duruşmayı erteledi. Duruşma sonunda adliyenin önünde Kadir I.'nın ailesi ve yakınlarıyla birlikte açıklama yapan avukat Kadir Bastırmacı, herkesin başına gelebilecek sıkıntılı bir olayla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Ailesine, kızına zarar gelmesin diye, eşine, çocuklarına zarar gelmesin diye maddi ve manevi her türlü ciddi bir saldırıyı önlemek adına kendini feda eden bir babanın davası bugünkü dava" dedi.

Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'ndeki bir lokantada 5 Haziran 2018'de çıkan silahlı kavgada Tamer Çetin, hayatını kaybetmiş, olayla ilgili Kadir I. tutuklanmıştı.

Editör: Haber Merkezi