Bahçeşehir Koleji Elbistan Kampusu, FIRST Lego League (FLL Jr.) Takımı Kayseri Abdullah Gül Üniversitesinde düzenlenen turnuvadan kupa ile döndü.

 Kayseri Abdullah Gül üniversitesinde düzenlenen minik bilim kahramanları fuarında Bahçeşehir Elbistan Kampusu FLL JR. Taklımı Moon Explorer’s 46 Missiion Moon temasında en iyi sunum ödülünü aldı.

Takım Koçu Özlem Gültekin şunları söyledi ; “ Minik bilim kahramanları buluşuyor, rekabetçi olmayan, el becerisi gerektiren 6-10 yaş çocuklar için düzenlenen bir STEM programıdır. Çocuklar bu programda temel mühendislik ve programlama becerileri öğrenir ve öğrendiklerini modelleyerek hareket ettirme yeteneği kazanır.  Çocuklarımızı bilimin izinde hayallerine dokunarak yeni yüzyıla hazırlamaya devam edeceğiz.  Öğrenciler bu programa 2 ay gibi bir sürede hazırlandı. Hazırlıklarında ,araştırma , öğrendiklerini modelleme ,  “ anlat bana posteri “ tasarımı , kostüm tasarımı basamaklarını tamamladılar. Fuar günü bu hazırlıklarını jürilere anlattılar.  Takımımız, jüri değerlendirmesine bağlı olarak  “ en iyi sunum “  ödülüne layık görüldü." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi