Afşin'de Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında toplam 45 kişinin 6 aylığına istihdam sağlanacağı geçici iş için başvurular başladı. İl genelinde toplamda 1000 kişi istihdam edileceği geçici iş için 17 Aralık 2018 Pazartesi günü itibariyle başlayan başvurular 21 Aralık 2018 Cuma günü sona erecek.

Afşin'de, belediyede 40, sağlık müdürlüğünde 5 kişi olmak üzere toplam 45 kişiye TYP kapsamında 6 aylığına istihdam sağlanacak. İl ve ilçe belediyeleri, kredi ve yurtlar kurumu, müftülük, ilçe sağlık müdürlükleri başta olmak üzere toplamda 1000 kişi 6 ay süreyle işçi istihdam edilecek.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Kahramanmaraş genelinde 2019 yılı itibariyle 1000 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında il genelinde toplam 1000 kişinin, noter huzurunda çekilecek kamudaki çeşitli kurumlara yerleştireceğini söyledi.

Açar, "Kurumumuzun hayata geçirdiği TYP kapsamında Kahramanmaraş ili genelinde 1000 kişi istihdam edilecek. Belediyeler, Müftülük, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, KSÜ, Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlara 2 Ocak-30 Haziran 2019 tarihleri arasında çalıştırılmak kaydı ile personel alımı yapılacak. Büyükşehir Belediyesi 160, Afşin Belediyesi 40, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü 5, Elbistan Belediyesi 60, Müftülük 80, Kredi ve Yurtlar Kurumu 50, Valilik 50, Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü 15 kişi istihdam edecek” dedi.

18 yaşını doldurmuş İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin bu programa başvuru yapabileceğini hatırlatan İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, “Mülakatlar sonucunda alınacak, 6 ay boyunca kamuda çeşitli kurumlarda istihdam edilecek. Bu kişilerin ücret ve sigortalarını, 6 ay devlet karşılayacak. Kurumlarda çalışmak isteyenler, İŞKUR üzerinden açılan ilanlara ‘iskur.gov.tr’ adresinden başvuracak. Başvuru için adayın İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor. Aday 18 yaşını tamamlamış olmalı. Malul, dul ve yetim aylığı almamalı. Ayrıca açık öğretim harici öğrenci olmaması, görevine başlayacağı tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal yardım almıyor olması şartı aranacak” bilgilerini aktardı.

Başvuruların 21 Aralık 2018 Cuma günü sona ereceğini belirten Açar,  "Başvuru sürecinin ardından Afşin Belediyesine alınacak 40 kişinin belirlenmesi için 25 Aralık 2018 salı günü saat 10.00 ile 12.00 arasında Afşin Belediyesi Düğün Salonu’nda noter huzurunda kura çekilecek. Ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne alınacak 5 kişi için de aynı gün 13.00-15.00 saatleri arasında Afşin Devlet Hastanesi eğitim salonunda kura çekimi yapılacak. Diğer kurumların kura çekimi ve mülakatları da 25 Aralık’ta başlayıp 28 Aralık’ta sona erecek. Belirlenen kişiler, 2 Ocak 2019’da işbaşı yapacak ve 30 Haziran 2019’a kadar iş sahibi olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi