12-18 Aralık tarihlerinde düzenlenen "Tutum Yatırım ve Türk Malı Haftası" Ertuğrul Gazi İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Ertuğrul Gazi İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, yerli malı haftası etkinliklerinde kültürel değerlerini unutmaması için, velilerinde desteği ile kültürel değişimi okulda aileleri ile birlikte yaşadı.

Sınıf Öğretmeni Kemal Kürne velilerle birlikte hazırladığı proje ile öğrencilere tamamen yerli ürünler tanıtılarak sınıfta yerli malı yemek ikramları yapıldı.

Kültürel değerlerin unutulmaması gerektiğini anlatan Kemal Kürne öğretmeni, yerli malı haftasını okul olarak tamamen yerli ürünlerle kutlayıp öğrencilerin geldikleri kültürü unutmamasını sağlamak istediklerini söyledi.

-Özel öğrenciler de yerli malı haftasını kutladı

Afşin 1. Ve 2. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde yine anlamlı bir etkinlik gerçekleşti. Hafif ve orta düzeyli engelli öğrencilerin hayata kazandırıldığı merkezde, Yerli Malı Haftası coşkuyla kutlandı.

Özel öğrenciler velileriyle birlikte hazırladıkları sarma, börek, kek, çiğköfte gibi yerli malı yiyecekleri okul yöneticilerine ve eğitmenlerine ikram ettiler.

Hep birlikte yiyeceklerin yendiği ve öğrencilerin eğlendiği etkinlikte açıklama yapan Afşin 1. Ve 2. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Murat Taşkale, ekonominin temelini oluşturan yerli üretim ile ilgili unutulanları yeniden hatırladıklarını söyledi.

Taşkale, "12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Tutum Yatırım ve Türk Malı Haftası bizde Afşin 1. Ve 2. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak kutladık. Yerli üretim konusunda öğrencilerimize bilinç kazandırmak ve yerli ürünlerin kullanımının ülke ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çekerek sürdürülebilir ekonominin temelini oluşturan yerli üretim ile ilgili unuttuklarımızı yeniden hatırlıyoruz. Öğrencilerimiz ailelerle birlikte yerli malı ile ilgili yiyecekler hazırladı. Bu gün güzel bir gün oldu. Çok güzel bir etkinlik yaşadık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi