Almanya Boks Şampiyonu Hüseyin Cinkara eşi Zeynep Cinkara ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bekir Kılıç’ı ziyaret eden Almanya Boks Şampiyonu Hemşehrimiz Hüseyin Cinkara, ilk kullandığı boks eldivenini de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a verilmek üzere hediye etti.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bekir Kılıç: “Bugün çok önemli bir konuğumuz var. Almanya Boks Şampiyonu Hüseyin Cinkara kardeşimiz Büyükşehir Belediyemizi ziyarette bulundular. Aslen Andırınlı olan Hüseyin Cinkara kardeşimiz Almanya’da yaşıyor. Kendisi Uluslararası Almanya Boks Şampiyonu. Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Şu anda aynı zamanda Avrupa şampiyonluğuna hazırlanıyor. Daha sonra da Dünya şampiyonluğuna hazırlanacak. Biz de kendisini öncelikle Avrupa Şampiyonu sonra da Dünya Şampiyonu olarak görmek istiyoruz. Kendisinin Kahramanmaraşlı olması ve Kahramanmaraş’ın her alanda da böyle şampiyonlar çıkarması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor ve böyle başarılı bir kardeşimizle de bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak ta sporun her branşında ve tüm sporcularımıza bizler de destek olmaya devam ediyoruz ve desteğimiz artarak devam edecek. Hüseyin Cinkara kardeşimizin boksta şampiyon olduğu gibi güreşte ve diğer branşlarda da Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarıyoruz. İnşallah Kahramanmaraşlı gençlerimize örnek olur bu kardeşlerimiz. Kahramanmaraşlı gençlerimizin her zaman yanında ve arkasında destek olduğumuzu bir kez daha yineliyor ve Hüseyin Cinkara kardeşimize hoş geldiniz diyerek başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Almanya Boks Şampiyonu Hüseyin Cinkara ise yaptığı açıklamada: “Öncelikle burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kahramanlar diyarına tekrardan geldim. Öncelikle hedefim Avrupa Şampiyonu olmak ve ardından Dünya şampiyonu olmak. Bu gururu öncelikle Kahramanmaraş’ımız, Türkiye’miz ve tüm İslam Alemi’ne armağan etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ımızın da desteği ile var gücümüzle çalışıp Allah’ın izni ile başaracağız” dedi.

Şampiyon Hüseyin Cinkara, Antrenörü Bülent Başer ve Menajeri Erol Ceylan ile birlikte Avrupa Şampiyonluğuna hazırlandığını ifade etti. Şampiyon Cinkara bugüne kadar 12 maç yaptığını ve 12 galibiyeti olduğunu 10 maçı nakavt olarak kazandığını ifade ederek dünyanın en iyisi olmaya gayret ettiğini söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkanvekili Kılıç, Şampiyon Cinkara’nın ilk boks maçında kullandığı eldivenini imzalayarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a hediye etmek istediğini ifade ederek eldivenleri teslim aldı.

Editör: Haber Merkezi