AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, belediye başkan adayını belirlemeden önce saha araştırmaları, anketler, telefon anketleri, mesaj anketlerinin yanı sıra çoklu ve çapraz olarak değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Ünal, “Amacımız AK Parti'nin ilkelerine, değerlerine uygun, toplumda karşılığı olan, AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin ilkelerine uygun belediye başkanlarımızı belirlemek” diye konuştu.

Türkiye’nin girdiği yerel seçim atmosferinde partisinin aday belirleme yöntemlerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yerel seçimlerin genel seçimlere göre daha özellikli seçimler olduğuna dikkati çekti. Aday belirlerken büyük bir hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Mahir Ünal, “Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde şehri yönetecek yöneticilerin belirlendiği seçimler, o yüzden bu konuda AK Parti büyük bir hassasiyet gösteriyor. Sadece temayül değil bunun dışında yürüttüğümüz saha araştırmaları, anketler, telefon anketleri, mesaj anketleri, çoklu ve çapraz olarak yaptığımız değerlendirmeler var. Yerel Yönetimler, Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı bu konuda ortak bir çalışma yürütüyor. Amacımız AK Parti'nin ilkelerine, değerlerine uygun, toplumda karşılığı olan, AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin ilkelerine uygun belediye başkanlarımızı belirlemek. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi