Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kar yağışı olan bölgelerde kar temizleme ve yol açma çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta Yedikuyular Kayak Merkezi Yolu olmak üzere, Kümperli, Çagirkan, Andırın Çiğşar, Kargaçayırı, Göksun, Elbistan gibi sorumluluk alanlarındaki yollarda ve kar yağışı başlayan diğer yollarda kar temizleme çalışmalarına başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri daha önceden hazırlıklı olarak teyakkuzda olduklarından kar yağışının başlaması ile birlikte kar temizleme çalışmalarına başladılar.

Öte yandan Tekir-Göksun Yolu üzerine kar yağışına hazırlıksız yakalanan ve kar lastiği takmayan sürücülerin kullandığı araçların kayması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında yol kısa süreliğine kapanırken, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Trafik ekiplerinin koordineli olarak çalışması neticesinde yol tekrardan ulaşıma açıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre şu ana kadar kar yağışı olan bölgelerde kar temizleme çalışmaları devam ederken, herhangi bir şekilde kapalı yol bulunmuyor.

AKOM’dan yapılan açıklamada aynı zamanda kış şartlarının yaşandığı şu günlerde sürücülerin araçlarına kar lastiği takmaları ve aynı zamanda araçlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları gerektiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi